Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Nobelgymnasiet
Programinformation
Utbildare: Nobelgymnasiet
Ort: Karlstad
Antal elever: 60 (år 1)
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 179,2
Lägsta: 135

Utbildningsinfo

Forodns-och-transportprogrammet-Karosseri-och-lackering-NobelgymnasietKarosseri och lackering på Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Karosseri och lackering kan du läsa på Nobelgymnasiet. Efter utbildning kan du arbeta som bilskadereparatör eller lackerare. 

Information om Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är för dig som är intresserad av teknik på hög nivå, vill jobba med bilar och få en krockskadad bil att bli hel och fin igen. På Fordons- och transportprogrammet får du lära dig teknik på hög nivå. Du får lära dig att underhålla och reparera bilar, enkel service, elektronikfel och reparation av hydraulik eller pneumatik i en lastbil. Fordon idag är fyllda med modern teknik: datorstyrda system, säkerhetssystem som aktiveras vid kollisioner och system som hjälper dig att parkera.

Inriktning Karosseri och lackering

Två möjliga jobb efter att ha gått inriktningen Karosseri och lackering är bilskadereparatör eller lackerare. En bilskadereparatör arbetar med att svetsa, rikta och återställa krockskadade bilar med hjälp av klassiskt hantverk såväl som datorer. En lackerare spacklar, slipar och lackerar karosseridetaljer som har skadereparerats.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet kan du läsa till de ämnen som krävs på Nobelgymnasiet i Karlstad.

Behörighet

För att kunna söka till Fordons- och transportprogrammet med inriktning Karosseri och lackering behöver du ha godkänt i:

  • svenska eller svenska som andraspråk
  • engelska
  • matematik
  • och i minst fem andra ämnen

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Som boende i samma kommun som Nobelgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Karlstad-Hammarö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen 651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Karosseri och lackering ger dig en yrkesexamen och förbereder dig för arbetslivet.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering .

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Nobelgymnasiet

Nobelgymnasiet-Karlstad-Hammarö

Nobelgymnasiet i Karlstad

På Nobelgymnasiet samlas elever med flinka fingrar och intresse för alltifrån bilar, frisyrer, elledningar och make-up. Här lär lärare och elever av varandra. Som elev är du alltid viktigast och på Nobelgymnasiet vill man ge dig den bästa starten för...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se