Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Älvkullegymnasiet
Programinformation
Ort: Karlstad
Antal elever: 202 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Poängplan: Visa poängplan
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 256
Lägsta: 162,5

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet-ÄlvkullegymnasietSamhällsbyggande, miljö och arkitektur i Karlstad

Är du kreativ och gillar teknik, design och naturvetenskap? Då är Teknikprogrammet ett bra val! Teknikprogrammet läser du på Älvkullegymnasiet och du kan välja mellan alla fem inriktningar. Valet av inriktning görs inför årskurs 2. På inriktningen Samhällsbyggande och miljö läser du samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Du lär dig att utforma smarta, vackra miljöer och att skapa ett långsiktigt varaktigt samhälle.

Kurser på Samhällsbyggande och miljö

•    Arkitektur – hus    
•    Hållbart samhällsbyggande    
•    Miljö- och energikunskap   

Lär dig om hållbara samhällen och naturvetenskap

På Teknikprogrammet lär du dig grunderna i att bygga hållbara städer och samhällen. Du läser också avancerad matematik, fysik och kemi, vilket ger utökad behörighet att studera teknik och naturvetenskap efter gymnasiet.

I Teknikprogrammet ingår också flera kurser i teknik där du får lära dig om teknikutveckling, dess process och hur den fungerar i relation till människan.

Läs ett fjärde år och bli gymnasieingenjör!

Vill du fördjupa dig ytterligare inom teknikområdet kan du läsa till ett fjärde år på Älvkullegymnasiet. Du blir då gymnasieingenjör vilket ökar dina möjligheter till arbete efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieingenjör - Teknikprogrammets fjärde år

Gymnasieingenjör

Väljer du att läsa ett fjärde år på Älvkullegymnasiets Teknikprogram i Karlstad blir du gymnasieingenjör. Det är näringslivet som efterfrågat en förlängning av gymnasiets Teknikprogram. Under ditt fjärde år har du praktik på en arbetsplats under en tredjedel av utbildningen – i två perioder under årets andra termin.

Idag finns ett behov av personer i arbetsledande befattningar inom byggbranschen och behovet tros öka i och med kommande pensionsavgångar.

På Älvkullegymnasiets utbildning till gymnasieingenjör bygger du upp ett kontaktnät och får kunskaper inom teknikbranschen.

Du behöver inte bestämma dig för om du vill läsa ett fjärde år förrän i årskurs tre på Teknikprogrammet.

Behörighet

För behörighet krävs godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, fysik, kemi, biologi och minst sex andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Som boende i samma kommun som Älvkullegymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Karlstad-Hammarö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen 651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiet är skolan för dig som är intresserad av teknik, naturvetenskap, IT och media! Skolan erbjuder dig studier i en lugn miljö och bra lärare med erfarenhet. På Älvkullegymnasiet arbetar man i projektform och samarbetar nära branchen, för att du...


Läs mer om Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvkullegymnasiet

Sundstavägen 27
654 63 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se