Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Älvkullegymnasiet
Programinformation
Ort: Karlstad
Antal elever: 202 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 256
Lägsta: 162,5

Utbildningsinfo

Informations-och-medieteknik-Teknikprogrammet-ÄlvkullegymnasietInformations- och medieteknik på Älvkullegymnasiet

Inriktning Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet passar dig som vill få kunskaper inom digitala medier, webb, programmering och datorkommunikation. Teknikprogrammet är högskoleförberedande.

Innehåll på Teknikprogrammet

Du som går på Teknikprogrammet får läsa kurser i fysik, kemi och matematik. Du kommer också få lära dig mer om hela teknikutvecklingsprocessen , från ursprunglig idé till återvinning via design och produktion. Programmet passar också dig som är intresserad av design, kreativ och nyfiken på hur ett hållbart samhälle byggs upp.

Inriktning Informations- och medieteknik

Det finns fem olika inriktningar att välja mellan på Teknikprogrammet. Detta väljer du inför årskurs två. Inriktningen Informations- och medieteknik passar dig som vill få kunskaper inom kommunikations-, informations- och medieteknik. Du får också lära dig om webb, programmering, digitala medier och datorkommunikation på inriktningen.

Bli gymnasieingenjör

När du har gått dina tre år på Teknikprogrammet har du möjlighet att läsa ett fjärde år där du blir gymnasieingenjör. Detta gör att du har ökade möjligheter till jobb när du har tagit din examen. Efter att ha gått Teknikprogrammet är du också behörig till högskole- och universitetsstudier, där du exempelvis kan välja att läsa vidare till civilingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att vara behörig till Teknikprogrammet krävs det att du har godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi och minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Älvkullegymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Karlstad-Hammarö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen 651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Gymnasieingenjör - Teknikprogrammets fjärde år

Gymnasieingenjör

Du som väljer att läsa ett fjärde år på Teknikprogrammet vid Älvkullegymnasiet i Karlstad blir gymnasieingenjör. Detta är något som näringslivet efterfrågat som en förlängning av gymnasiets Teknikprogram. Under det fjärde året har du praktik på en arbetsplats under en tredjedel av utbildningen – vilket sker i två perioder under årets andra termin.

Det finns idag ett behov av personer i arbetsledande befattningar inom byggbranschen och detta behov tros öka i och med kommande pensionsavgångar.

På utbildningen till gymnasieingenjör på Älvkullegymnasiet bygger du upp ett kontaktnät och får värdefulla kunskaper inom teknikbranschen.

Du behöver inte bestämma dig för om du vill läsa ett fjärde år förrän i årskurs tre på Teknikprogrammet.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiet är skolan för dig som är intresserad av teknik, naturvetenskap, IT och media! Skolan erbjuder dig studier i en lugn miljö och bra lärare med erfarenhet. På Älvkullegymnasiet arbetar man i projektform och samarbetar nära branchen, för att du...


Läs mer om Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvkullegymnasiet

Sundstavägen 27
654 63 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se