Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Älvkullegymnasiet
Programinformation
Ort: Karlstad
Antal elever: 154 (år 1)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Poängplan: Visa poängplan
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 281,4
Lägsta: 147,5

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet-Naturvetenskap-och-samhälle-ÄlvkullegymnasietNaturvetenskap och samhälle på gymnasiet i Karlstad

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle på Naturvetenskapsprogrammet ger breda kunskaper och allmänbildning. Efter den här utbildningen kan du söka till många olika universitetsutbildningar. Du läser såväl naturvetenskap och matematik som samhällsvetenskapliga kurser i geografi, samhällskunskap och biologi.

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle tar upp matematik, fysik, kemi, biologi men också miljö, språk och samhällsorienterande ämnen. Du lär dig om hur världen fungerar och hur den påverkas av människan.

Programmet för dig som gillar problemlösning

Naturvetenskapsprogrammet på Älvkullegymnasiet passar dig som gillar problemlösning, naturvetenskap, matematik och vill bli behörig till högskolan.

Många möjligheter efter utbildningen

Undervisningen på Naturvetenskapsprogrammet är omväxlande – du får göra iakttagelser, experiment och exkursioner. Det finns många studie- och yrkesmöjligheter efter Naturvetenskapsprogrammet och på arbetsmarknaden finns en stor efterfrågan av kompetent personal inom naturvetenskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet krävs godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi och minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Älvkullegymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Karlstad-Hammarö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen 651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiet är skolan för dig som är intresserad av teknik, naturvetenskap, IT och media! Skolan erbjuder dig studier i en lugn miljö och bra lärare med erfarenhet. På Älvkullegymnasiet arbetar man i projektform och samarbetar nära branchen, för att du...


Läs mer om Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvkullegymnasiet

Sundstavägen 27
654 63 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Elev på Älvkullen   |   2017-06-28
Denna skola har mycket kunniga lärare och det är säkert därför den har fått ett sådant bra rykte. Men förutom skolkåren (SÄG) som är riktigt bra, så skulle jag säga att denna skola inte är att rekommendera för de som faktiskt vill trivas på sin gymnasieskola. Framför allt är lärararna och personal så som specialpedagoger och så vidare extremt oe...
Visa hela
          (3)
Ekdkeb   |   2017-02-08
Bra lärare som älskar sitt jobb, men vissa har alldeles för höga krav på en som elev. Själva skolan är jättemysig och man känner sig snabbt som hemma tack vare skolandan som vår SÄG-kår står för med deras evenemang osv. Den är iofs lite nedsliten, men det är en del av dess charm.
          (4)