Ämne/inriktning

Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiet-KarlstadLäs Teknik, Naturvetenskap, IT och Media på Älvkullegymnasiet i Karlstad

Älvkullegymnasiet är skolan för dig som är intresserad av teknik, naturvetenskap, IT och media! Skolan erbjuder dig studier i en lugn miljö och bra lärare med erfarenhet. På Älvkullegymnasiet arbetar man i projektform och samarbetar nära branchen, för att du som elev ska ha bra kontakter efter avslutad utbildning.

Älvkullegymnasiet är ett Teknikcollege

Älvkullegymnasiet är ett certifierat teknikcollege och samarbetar med Karlstads universitet. Skolan har ett av Sveriges största teknikprogram och ett mycket populärt naturvetenskapsprogram.

Fokus på högskolebehörighet och kvalité

På Älvkullegymnasiet jobbar lärarna för att du ska få en bra grund för vidare studier. Lärarna på skolan har arbetat där länge och bidrar till att Älvkullegymnasiet är en stabil och trygg skola. Älvkullegymnasiet är till och med en av de främsta gymnasieskolorna gällande elever som fortsätter med vidare studier.

Arbetslivserfarenhet under gymnasiet

På en del av gymnasieprogrammen ingår praktik, och många av skolans elever tar chansen att testa på att vara egenföretagare under gymnasietiden. Flera företag från Älvkullegymnasiet har vunnit priser på både regional och nationell nivå!

Skolan samarbetar med näringslivet och bjuder in personer från arbetslivet som berättar mer om sin arbetsroll. Eleverna erbjuds dessutom studiebesök!

Samarbete med Sundstagymnasiet

Älvkullegymnasiet samarbetar mycket med Sundstagymnasiet. Bland annat så sker språkundervisningen på Sundstagymnasiet. Skolornas elevkårer arrangerar bland annat spex, SÄG-festival och olika tävlingar tillsammans!

Är du intresserad och vill veta mer om Älvkullegymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Älvkullegymnasiet

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Älvkullegymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt

Andel lärare med leg. och behörighet 2016

Karlstad

Antal elever per lärare 2015

Älvkullegymnasiet 16
Karlstad 13,4
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2015: 1 009

source Källa: Skolverket

IB . 100,0 % 62 % expand
Naturvetenskapsprogrammet 15,4 94,8 % 79 % expand
Teknikprogrammet 13,8 84,7 % 74 % expand

Kontaktuppgifter till Älvkullegymnasiet

Sundstavägen 27
654 63 Karlstad

karlstad.se

Kontakta Älvkullegymnasiet

Ekdkeb   |   2017-02-08   |   Älvkullegymnasiet
Bra lärare som älskar sitt jobb, men vissa har alldeles för höga krav på en som elev. Själva skolan är jättemysig och man känner sig snabbt som hemma tack vare skolandan som vår SÄG-kår står för med deras evenemang osv. Den är iofs lite nedsliten, men det är en del av dess charm.

Forum om Älvkullegymnasiet

Här kan du ställa frågor om Älvkullegymnasiet och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Älvkullegymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Baseras på 1 recensioner
Öppet hus-kalender