Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Tingvallagymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: 27 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 190,4
    (Lägsta: 112,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Turism-och-resor-TingvallagymnasietTurism och resor på Tingvallagymnasiet

På Hotell- och turismprogrammet på Tingvallagymnasiet väljer du inriktning inför årskurs två. Inriktningen Turism och resor riktar sig till dig som vill bli guide, reseledare eller arbeta med service och turism.

Praktik

På Hotell- och turismprogrammet på Tingvallagymnasiet i Karlstad ingår minst 15 veckors praktik på en arbetsplats där du får utveckla dina kunskaper på exempelvis ett hotell, en resebyrå eller en fritidsanläggning. Du gör praktik under flera perioder vilket innebär att du får testa på att vara på olika arbetsplatser. Skolan har många bra samarbeten med olika företag och även med skolor i andra länder, vilket gör att det finns möjligheter att göra praktik även utomlands.

HT-programmet - för dig som vill jobba med service och resor

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med människor och med service. Tycker du dessutom om att planera och organisera aktiviteter samt att informera och kommunicera får du göra det här.

Efter att ha läst Hotell- och turismprogrammet kan du bland annat jobba på hotell med att ta emot gäster, ge dem service, ordna möteslokaler och sköta våningsservice. En annan jobbmöjlighet efter Hotell- och turismprogrammet, Turism och resor på Tingvallagymnasiet är arrangemang av events, mässor, konserter, fester med mera.

Exempel på kurser du läser på inriktningen Turism och resor är:

•    Aktiviteter och upplevelser    
•    Hållbar Turism    
•    Marknadsföring och försäljning    
•    Reseproduktion och försäljning     

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lärlingsutbildning

Hotell- och turismprogrammet på Tingvallagymnasiet finns även som lärlingsutbildning. Det innebär att du läser utbildningen med mer praktik i arbetslivet. Ungefär 50 procent av din utbildning får du vara ute på ett företag.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Tingvallagymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Karlstad-Hammarö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen 651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet ger en yrkesexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Tingvallagymnasiet

Tingvallagymnasiet-Karlstad-Hammarö

Tingvallagymnasiet i centrala Karlstad

Tingvallagymnasiet i Karlstad erbjuder gymnasieutbildningar för dig som vill arbeta inom handel, ekonomi, eller service- och upplevelseindustrin i framtiden. Eftersom skolan är ett certifierat servicecollege, är du som elev garanterad en utbildning av hög kvalitet, vilket ger dig de bästa...


Läs mer om Tingvallagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tingvallagymnasiet

Karlbergsgatan 2 A
65224 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, fyll i följande uppgifter: