Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Tingvallagymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: 30 (år 1)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 189,6
    (Lägsta: 142,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Handels-och-administrationsprogrammet-handel-och-service-TingvallagymnasietIntresserad av handel och service?

Handels- och administrationsprogrammet på Tingvallagymnasiet i Karlstad är en yrkesförberedande utbildning för dig som vill arbeta inom handelsyrken som exempelvis säljare, inköpare eller butiksledare. Utbildningen förbereder dig också för jobb inom administrativa yrken.

Entreprenörskap och egenföretagande

På Tingvallagymnasiets Handels- och administrationsprogram läser du entreprenörskap och lär dig om projektledning och hur man startar eget företag. Om du vill kan du redan under gymnasiet starta ditt eget företag inom ramen för Ung företagsamhet.

Programmet förbereder dig för jobb inom service, därför är det bra om du är positiv, stresstålig och vill jobba med människor.

Lär dig om handel och reklam

På Handels- och administrationsprogrammet, inriktning Handel & service läser du ämnen som personlig försäljning, affärsutveckling och ledarskap, näthandel och inköp. Du får också lära dig om marknadsföring och får lära dig om information och reklam. Utbildningen ger dig kunskap om varuexponering och hur man planerar kampanjer och marknadsundersökningar. I linje med hur dagens konsumtionsmönster ser ut får du också lära dig om hur internethandel fungerar och hur man startar en nätbutik.

Praktisera på en arbetsplats inom handel och service

Eftersom Karlstad och Värmland är en stark handelsregion har du som elev på Tingvallagymnasiets Handels- och administrationsprogram goda möjligheter att hitta en praktikplats inom ditt intresseområde. Det kan exempelvis vara i butiker, på försäljningsavdelningar eller i receptioner – i Värmland eller utomlands. Du gör minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) under dina år på HA-programmet. Praktiken leder ofta till extrajobb på fritiden. 

Det finns många lämpliga yrken du kan söka dig till efter Handels- och administrationsprogrammet på Tingvallagymnasiet i Karlstad. Är du intresserad av att studera vidare kan du, med lite planering och rätt val, även få högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Tingvallagymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Karlstad-Hammarö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen 651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet ger en yrkesexamen.

Lärlingsutbildning

Det finns även möjlighet att läsa programmet som en lärlingsutbildning, där en mycket större del är arbetsplatsförlagd. Du gör då 50 procent av din utbildning ute på en arbetsplats och halva din utbildning i skolan.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Tingvallagymnasiet

Tingvallagymnasiet-Karlstad-Hammarö

Tingvallagymnasiet i centrala Karlstad

Tingvallagymnasiet i Karlstad erbjuder gymnasieutbildningar för dig som vill arbeta inom handel, ekonomi, eller service- och upplevelseindustrin i framtiden. Eftersom skolan är ett certifierat servicecollege, är du som elev garanterad en utbildning av hög kvalitet, vilket ger dig de bästa...


Läs mer om Tingvallagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tingvallagymnasiet

Karlbergsgatan 2 A
65224 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Certifierat handelscollege

Tingvallagymnasiet är ett certifierat ServiceCollege, vilket intygar att utbildningen på Handels- och administrationsprogrammet håller hög kvalitet och att skolan har bra branschsamarbeten.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, fyll i följande uppgifter: