Introduktionsprogrammet

IMAS, Introduktionsprogram

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Inget datum satt se detaljer
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Inget datum satt se detaljer
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

IMAS, Introduktionsprogram

IMAS är en del av Introduktionsprogrammen (IM) och för dig som är obehörig till ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program och har en autismspektrumdiagnos (ASD).

Här läser du upp de grundskoleämnen du saknar för att börja ett nationellt program på gymnasiet, annan utbildning eller gå ut i arbete. Utbildningens längd är allt från ett till fyra år beroende av ditt mål. I synnerliga skäl kan behöriga elever tas emot på utbildningen.

Undervisning i mindre grupper

Undervisningen sker i mindre grupper och du går i skolan på heltid vilket innebär minst 23 lektionstimmar per vecka. Tillsammans med din studie- och yrkesvägledare och din mentor gör du en individuell studieplan som är din planering för att nå dina mål. Om det fungerar med din studieplan och dina förkunskaper kan du även läsa vissa gymnasiekurser på IMAS.

Egen arbetsplats

På IMAS har du en egen arbetsplats i klassrummet. Programmet har hög personaltäthet och stor vikt läggs vid varje elevs individuella behov. För oss är det viktigt att ha en bra kommunikation med både dig och dina vårdnadshavare.

Efter avslutade studier

Vårt mål med utbildningen att du får större kunskap inom såväl ämnesstudier som livskunskaper och strategier. Du blir bättre förberedd för vidare studier eller arbete.

Är du intresserad och vill veta mer om IMAS, Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Inget datum satt

  • Klassrum
  • Karlstad

Ansökan

Ansök till IMAS, Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om IMAS, Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsta-Älvkullegymnasiet
Sävegatan 7
654 63 Karlstad

På Sundsta-Älvkullegymnasiet kan du läsa högskoleförberedande program inom natur, teknik, estetik, humaniora och samhällsvetenskap. Här finns också gymnasiesärskola och introduktionsprogram. Nybyggd och modern skolaSundsta-Älvkullegymnasiet kommer bli en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor när den står helt klar läsåret 21/22,...

Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad