Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Nobelgymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 90 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 190,0
    (medelvärde: 233,9) * statistik från 2021

Om utbildningen

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist på Nobelgymnasiet!

Vill du ha ett kreativt yrke som sätter människan i centrum? Kanske drömmer du om att jobba som makeupartist, hår-stylist eller stylist? Då är detta programmet för dig!

Stil, mode, hår, make-up, färg och form genomsyrar utbildningen och du får lära dig hur du kan hjälpa människor att hitta och utveckla sin personliga stil. Du lär dig makeuptekniker och hårstyling för olika tillfällen och får även studera färg- och formlära, produktkunskap, skönhets- och karaktärsmakeup, verktygshantering och försäljningstekniker.

Du får arbeta med hela den kreativa processen från idéstadie till färdigt resultat. Det kan gälla allt från enkel sminkning och hårstyling till komplett styling av modeller.

Entreprenörskap genomsyrar hela utbildningen och i kombination med att du läser personlig försäljning blir du redo att ta klivet direkt ut i arbetslivet.

Praktik

Under minst 15 veckor får du praktisk träning i arbetslivet. Vissa yrken kräver att du läser vidare på högskola, universitet eller kvalificerad yrkes-
utbildning. Då kan Hantverksprogrammet hår- och makeupstylist ge dig den grundläggande behörighet du behöver.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Vissa yrken inom hår- och makeupbranschen kräver att du läser vidare på högskola, universitet eller kvalificerad yrkesutbildning. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet kan du läsa till de ämnen som krävs på Nobelgymnasiet i Karlstad.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Nobelgymnasiet

Välkommen till Nobelgymnasiet – Värmlands största yrkesgymnasium! Här blir du anställningsbar, högskoleklar och oslagbar. Oavsett om du letar efter en snabb väg till jobb eller bestämmer dig för att läsa vidare senare i livet står dörrarna öppna för dig. Nobelgymnasiet...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Nobelgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nobelgymnasiet
Öppet hus
Titta-på-dag
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information