Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Nobelgymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 80 (.)
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Vill du jobba med säkerhet efter gymnasiet?

Om du vill arbeta med människor är barn- och fritidsprogrammet på Nobelgymnasiet något för dig! Detta är en yrkesutbildning med flera olika inriktningar och gemensamt för alla är att du kommer att ha ett yrke där du dagligen jobbar med människor i olika åldrar och i olika situationer. 

Inriktning socialt arbete

Yrkesutgång: väktare.
Arbetsplats: bevakningsföretag.

Detta är inriktningen för dig som har intresse av socialt arbete och vill lära dig mer om människors säkerhet i samhället. Du får träna på konflikthantering och utveckla kunskaper i att bemöta och arbeta med människor genom att lära dig om demokratisk värdegrund och mänskliga rättigheter. Utbildningen inriktar sig mot bevakningsområdet och stort fokus ligger på problemlösning och handlingsberedskap i olika situationer.

Du kan också lägga till kurser för att få behörighet att läsa vidare på universitet eller högskola. En naturlig fortsättning är exempelvis att läsa till polis, arbete inom räddningstjänsten eller yrke inom socialt arbete. 

Gemensamt för båda inriktingarna

Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du under din gymnasietid att göra minst 15 veckors APL ute i yrkeslivet för att lära dig hur yrket fungerar och vad det innebär. Gemensamt för hela programmet är att teori varvas med praktiska övningar. Beroende på vilken inriktning du väljer kan det vara barn, ungdomar eller vuxna som blir de du kommer att möta i ditt framtida yrke.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Som boende i samma kommun som Nobelgymnasiet söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Nobelgymnasiet

Nobelgymnasiet-Karlstad

Goda chanser till arbete efter studierna

På Nobelgymnasiet i Karlstad samlas elever med flinka fingrar och intresse för alltifrån bilar, frisyrer, elledningar och make-up. Här lär lärare och elever av varandra. Som elev är du alltid viktigast och på Nobelgymnasiet vill man ge dig den bästa...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete från Nobelgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nobelgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill gå en titta-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: