Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Nobelgymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 80 (.)
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Pedagogiskt arbete med barn och ungdomar

Om du vill arbeta med människor är barn- och fritidsprogrammet på Nobelgymnasiet något för dig! Detta är en yrkesutbildning med flera olika inriktningar och gemensamt för alla är att du kommer att ha ett yrke där du dagligen jobbar med människor i olika åldrar och i olika situationer. 

Inriktningen pedagogiskt arbete

Yrkesutgång: barnskötare, elevassistent.
Arbetsplats: förskola, fritidshem, skola.

På pedagogisk inriktning lär du sig att stimulera barn och ungdomar till en god utveckling i ett socialt sammanhang, med hjälp av genomtänkt pedagogik. I din framtida yrkesroll kommer du att möta människor i alla åldrar: små barn, skolbarn och deras föräldrar och därför får du under första året hos oss träna på både att förstå dig själv och hur andra människor fungerar. Vi jobbar också mycket med förmågan att samarbeta med andra.

Du kan också lägga till kurser för att få behörighet att läsa vidare på universitet eller högskola. En naturlig fortsättning är exempelvis att läsa till förskolelärare eller andra pedagogiska yrken.

Gemensamt för båda inriktingarna

Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du under din gymnasietid att göra minst 15 veckors APL ute i yrkeslivet för att lära dig hur yrket fungerar och vad det innebär. Gemensamt för hela programmet är att teori varvas med praktiska övningar. Beroende på vilken inriktning du väljer kan det vara barn, ungdomar eller vuxna som blir de du kommer att möta i ditt framtida yrke.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Nobelgymnasiet

Goda chanser till arbete efter studierna

På Nobelgymnasiet i Karlstad samlas elever med flinka fingrar och intresse för alltifrån bilar, frisyrer, elledningar och make-up. Här lär lärare och elever av varandra. Som elev är du alltid viktigast och på Nobelgymnasiet vill man ge dig den bästa...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Nobelgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nobelgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill gå en titta-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: