Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet

Karlbergsgymnasiet, i Åmål
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 97,5
(medelvärde: 173,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 97,5
(medelvärde: 173,3)

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill jobba med barn, ungdomar och vuxna i olika åldrar och med olika förutsättningar. Under programmets gång får du kunskaper inom pedagogik, hälsa och socialt arbete.

Undervisningen på barn- och fritidsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis barnskötare, elevassistent eller fritidsledare.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Arvika. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
Mejladress: christina.westberg@arvika.se
Karlbergsgymnasiet
Schölinsgatan 7
66232 Åmål

Karlbergsgymnasiet i Åmål

På Karlbergsgymnasiet ser man det som sin uppgift att tillsammans med dig utforma den utbildning som du har behov av, som du önskar och har förutsättningar för. Du får arbeta tillsammans med lärare med goda ämneskunskaper och andra yrkesgrupper, som med...

Läs mer om Karlbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad