Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Johannes Hedberggymnasiet
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 190 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 272,5
    (medelvärde: 295,5) * statistik från 2020

Film

Johannes Hedberggymnasiets tidigare elever berättar om deras tid efter Johannes Hedberggymnasiet och hur deras tid på gymnasieskolan format dem inom yrkes- och studielivet. Möt bland annat läkarstudenter, sjuksköterskestudenter, och studenter inom juridik. 

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information & kommunikation

Om utbildningen

Plugga Medier, information och kommunikation på Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg!

Redan för dig som väljer att börja på Samhällsvetenskapsprogrammet nu i höst här på JHg kan vi nu även erbjuda inriktningen Medier, information och kommunikation. Sedan tidigare har vi både Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap. Därmed har vi programmets alla de tre inriktningar på skolan.

PS: Glöm inte att gratulera oss när du börjar här för då fyller skolan 25 år. Det ska vi så klart fira tillsammans. Välkomna!

Vad är Samhällsvetenskapsprogrammet?

Programmet för dig som är intresserad av hur samhället fungerar och hur människor påverkas på olika sätt av det som sker lokalt och globalt.

På vårt samhällsvetenskapsprogram får du arbeta i projektform - både självständigt och i grupp - med olika teman. Din nyfikenhet på hur samhället och människan fungerar är utgångspunkten för ditt lärande och diskussioner, läsning och skrivande är metoder du utvecklar din kompetens i. Hos oss finns det möjlighet att läsa två moderna språk. Våra infödda språklärare garanterar att du får de bästa förutsättningarna att lära dig att kommunicera på spanska, tyska och franska.

Inriktning mot Medier, information och kommunikation

Medier, information och kommunikation - ska ge kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man använder medieteknik för att förmedla budskap. Eleverna studerar journalistik, reklam och information på olika sätt. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Johannes Hedberggymnasiet

Du uppmuntras att våga utsätta dig för kunskap som förändrar Du uppmuntras att våga, vilja och agera Du får utrymme att träna, tänka och tycka i gemenskap med andra Du ingår i en icke-vinstdrivande stiftelse Internationella kontakter - studieresor till...


Läs mer om Johannes Hedberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25
25007 Helsingborg

 Visa telefonnummer
folkuniversitetet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation från Johannes Hedberggymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Johannes Hedberggymnasiet
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information