Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Johannes Hedberggymnasiet
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 190 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 280,0
    (medelvärde: 303,0) * statistik från 2021

Film

Johannes Hedberggymnasiets tidigare elever berättar om deras tid efter Johannes Hedberggymnasiet och hur deras tid på gymnasieskolan format dem inom yrkes- och studielivet. Möt bland annat läkarstudenter, sjuksköterskestudenter, och studenter inom juridik. 

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på Johannes Hedberggymnasiet

Programmet för dig som är intresserad av hur samhället fungerar och hur människor påverkas på olika sätt av det som sker lokalt och globalt.

På Johannes Hedberggymnasiet samhällsvetenskapsprogram får du arbeta i projektform - både självständigt och i grupp - med olika teman. Din nyfikenhet på hur samhället och människan fungerar är utgångspunkten för ditt lärande och diskussioner, läsning och skrivande är metoder du utvecklar din kompetens i. På Johannes Hedberggymnasiet finns det möjlighet att läsa två moderna språk. Skolans infödda språklärare garanterar att du får de bästa förutsättningarna att lära dig att kommunicera på spanska, tyska och franska.

Inriktningen beteendevetenskap

Johannes Hedberggymnasiet erbjuder inriktningen beteendevenskap där du har möjlighet att fördjupa dig inom följande:

  • Fördjupningen ska ge kunskap om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Dessutom ska inriktningen ge kunskaper i kommunikation, lärande och ledarskap samt förmåga att tillämpa samhällsvetenskaplig metodik.
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Johannes Hedberggymnasiet

Du uppmuntras att våga utsätta dig för kunskap som förändrar Du uppmuntras att våga, vilja och agera Du får utrymme att träna, tänka och tycka i gemenskap med andra Du ingår i en icke-vinstdrivande stiftelse Internationella kontakter - studieresor till...


Läs mer om Johannes Hedberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Johannes Hedberggymnasiet

Trädgårdsgatan 25
25007 Helsingborg

 Visa telefonnummer
folkuniversitetet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Moa
Skolan är liten och därför skapas goda relationer, både mellan elever och lärare. Extra plus att skolan ligger centralt med fem minuters gångavstånd till Helsingborg C. Lärarna arbetar för att alla ska lyckas och varierar teori med praktik. Även skolledningen finns nära till hands och hjälper till när det behövs. Beteendevetenskap på Johannes He...
Visa hela
Hedda
På Johannes Hedbergs beteendeinriktning får man som elev både ta del av upplevelsebaserat lärande och vanliga lektioner / undervisningar. Upplevelsebaserat lärande sker genom ex. läger där vi elever får visa upp vad vi lärt oss utanför skolbänken samtidigt som klassen blir mer sammansvetsad. Undervisningen är intressant , givande och elever får ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Johannes Hedberggymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Johannes Hedberggymnasiet
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information