Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

JENSEN gymnasium Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Samhällsvetenskapsprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap

PROFIL JURIDIK & KRIMINOLOGI

Skulle du vilja prova på att göra brottsplatsundersökningar? Är du intresserad av att studera olösta brott? Hur skulle det vara att ha lektion under en rättegång? Du studerar juridik, brott, straff och kriminalteknologi,  inte bara som fördjupande kurser utan som tema inom många ämnen på denna specialutformade inriktning. 

Den här utbildningen passar dig som exempelvis vill bli jurist, kriminolog eller polis. I utbildningen ingår alla de program- och inriktningskurser som är gemensamma för det samhällsvetenskapliga programmet oavsett vilken gymnasieskola du läser på. 

Det är främst i programfördjupningen som profilen märks, med kurserna Kriminologi och kriminalteknik samt juridik i Rätten och samhället. Efter den finns möjlighet att välja till mer juridik inom vissa specialområden; Privatjuridik och Affärsjuridik. Profilen märks inte bara i juridikkurserna. En mängd kurser har obligatoriska delkurser med koppling till det rättsvetenskapliga området t.ex. Historia 1-3 och Religionskunskap 3. 

Under dina tre år på JENSEN gymnasium Sundsvall blandas teoretiska moment med praktiska övningar. Målet är att du ska få prova på och testa så mycket som möjligt under utbildningen. Du kommer även att få vara med om studiebesök och olika typer samarbeten, speciellt i samband med arbetet inom lag och rätt.

Iprofilen ingår fler delkurser inom juridik- och kriminologiområdet. I kursen Engelska 6 ingår en delkurs för rättsvetenskapligt intresserade elever, kallad The trial. I delkursen gör vi en fördjupning med utgångspunkt från ett verkligt rättsfall, som inspirerat till känd skönlitteratur. I Historia 2 och 3 ingår den valbara delkursen Kriminalteknikens historia, där vi studerar och testar några polisens utredningsmetoder, som utvecklats under de senaste 200 åren. Det betyder att du bland annat får lära dig om hur metoder för att avslöja giftmord upptäckts, om hur fingeravtryck och blodstänksanalyser använts. Tillsammans erbjuder vi därmed hela 15 profildelkurser, fördelade på tre år.

Programmet passar dig som

  • Vill ha en bred utbildning, men med någonting extra.
  • Är intresserad av hur samhället är uppbyggt.
  • Är nyfiken på hur Sveriges lagar och rättssystem fungerar.

Efter högskolan kan du bland mycket annat arbeta som

  • Polis
  • Jurist
  • Rättsvetare
  • Kriminolog
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Sundsvall

JENSEN gymnasium i Sundsvall

JENSEN gymnasium i Sundsvall söker dig med höga ambitioner. Skolan tror på dig och dina drömmar, och sätter därför ribban högt när de förbereder dig för högre akademiska studier, samt för att du ska kunna lyckas inom näringslivet och företagande....


Läs mer om JENSEN gymnasium Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Sundsvall


 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från JENSEN gymnasium Sundsvall, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information