JENSEN Södra

JENSEN gymnasium Södra

Här blir du förberedd på nästa viktiga steg i livet! På JENSEN Södra möts du av engagerade lärare och en trygg atmosfär. Här finns nämligen kamratstödjare som gör skolan till en trygg och rolig plats att vara på. För att du ska bli förberedd på bästa sätt arbetar JENSEN genom utbildningskonceptet Träning för verkligheten. Då blir du både förberedd för yrkes- och studielivet efter gymnasiet.

Du hittar JENSEN Södra på Stora Nygatan 30.

Träning för verkligheten

Vårt utbildningskoncept betyder att du får en tydlig koppling till verkligheten, både med näringsliv, högskola och universitet. JENSEN Södra samarbetar bland annat med Södertörns Högskola, Stockholms Universitet och har lärare med forskarkompetens. JENSEN samarbetar även med Vetenskapens hus (Stockholms Universitet och KTH) där det görs studiebesök. Samarbetet erbjuder en inblick i eftergymnasiala studier men framförallt en tillgång till modern labbutrustning och utbildning.

JENSEN fokuserar mycket på UF, Ung Företagsamhet, då eleverna får starta och driva egna företag. 2013 vann Taoru Towel UF från JENSEN gymnasium Södra kategorierna Bästa UF-företag Stockholm SYD, Bästa Monter Stockholm SYD samt Bästa Produktutveckling Stockholm SYD. JENSEN Södra blev under 2014 utsedd till Sveriges bästa UF-skola under UF-SM och 2018 Stockholms bästa UF-skola.

UF-juryns motivering när JENSEN utsågs till Sveriges bästa UF-skola:

”Årets UF-skola har under många år jobbat engagerat med Ung Företagsamhet för att ge sina elever de bästa förutsättningarna att utveckla sitt entreprenörskap. Det framgår tydligt att skolledning och lärare är ett starkt team som tillsammans sätter långsiktighet, kvalitet och utveckling i centrum.

För dig med ambitioner

Ända sedan JENSEN 1996 slog upp sina dörrar har kvalitet i undervisningen och elevernas kunskapsresultat varit högsta prioritet. Alla elever har möjligheten och potentialen att nå sina mål, men det kommer inte gratis. Du måste ta ditt ansvar och lägga ner den tid och energi som krävs.

Alla lektioner på JENSEN Södra är lärarledda och skolans lärare jobbar hårt för att du ska nå dina mål. De arbetar även med att coacha andra lärare på skolan samt med att säkerställa att du och dina klasskamrater får bästa möjliga undervisning. JENSEN deltar även i Matematiklyftet - en satsning från Skolverket för att höja matematikresultaten i skolan.

Fokus på entreprenörskap på JENSEN gymnasium

JENSEN har jobbat med entreprenörskap, verklighetsnära undervisning och har samarbetat med näringslivet sedan start och det är en central del i hur de lägger upp sin undervisning. Många av skolans program ger dig som elev möjlighet till praktik i näringslivet och språkresor utomlands.

Mental träning och pedagogiska promenader

För att hjälpa dig fokusera såväl i som utanför skolan jobbar JENSEN gymnasium med mental träning. Detta sker i form av avslappningsövningar, mindfulness, stresshantering och målbildsträning. Många av skolans elever upplever att den mentala träningen hjälper dem i skolarbetet.

JENSEN arbetar också med regelbunden fysisk aktivitet både inomhus och utomhus. Flera gånger i veckan går du och dina klasskamrater på pedagogiska promenader där ni diskuterar ett ämne eller löser en uppgift tillsammans.

Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Södra, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Videoreportage

I den här videon får du höra elever från JENSEN gymnasium berätta om hur det är att läsa Ekonomiprogrammet på skolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Genomsnittlig betygspoäng 13,6 14,7 14,4 2017
Andel behöriga till högskola 86,7 % 88,6 % 90,9 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Södra.

Stora Nygatan 30
111 27 STOCKHOLM

www.jensengymnasium.se

Skolrecensioner

Glad student
Hej stressade årskurs 9 elever! Vill börja med att säga att gymnasievalet inte är så allvarligt som många får det att se ut. Väljer du en skola eller en linje du i efterhand inte tycker passade dig så finns det alltid rum för förändring, dina gymnasie år blir inte förstörda av det. Och känner du att du valt fel i 3an finns alltid komvux! Jag har...
Visa hela
Zahra
En skola som tränar elever för verkligheten vilket är bra
Gloria
Jag gillar verkligen skolan och känner att jag har hamnat rätt när det kommer till studier, lärare, eleverna, salen, undervisningen och även schemat. Det känns tryggt och skulle verkligen rekommendera skolan till någon familje-medlem eller vän!

Forum om JENSEN gymnasium Södra

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Södra och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Jensen Södra 2019-01-28   G. Varför ska man välja just Jensen södra över andra Jensen gymnasium, exempelvis Jensen Norra?
0 Fråga 2012-12-16   Playgod of Sweden Har ni Internat möjligheter om man bor utanför Stockholm?
3 frågor 2008-12-02   natur vart ligger detta gymnasium, vilken station?. är det mest invandrare eller svenska elever? eller både och?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från JENSEN gymnasium Södra, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Utbildningsrecensioner