Program
Ämne/inriktning
Ort

JENSEN gymnasium Södra

JENSEN Södra - En gymnasieskola på Södermalm i StockholmJENSEN gymnasium Södra – Sveriges bästa UF-skola 2014!

Här blir du förberedd på nästa viktiga steg i livet! På JENSEN Södra möts du av engagerade lärare och en trygg atmosfär. Här finns nämligen kamratstödjare som gör skolan till en trygg och rolig plats att vara på. För att du ska bli förberedd på bästa sätt arbetar JENSEN genom utbildningskonceptet Träning för verkligheten. Då blir du både förberedd för yrkes- och studielivet efter gymnasiet.

Du hittar skolan på Katarina Bangata 79.

Träning för verkligheten

Så kallas JENSENs utbildningskoncept som betyder att du får en tydlig koppling till verkligheten, både med näringsliv, högskola och universitet. JENSEN Södra samarbetar bland annat med Södertörns Högskola, Stockholms Universitet och har lärare med forskarkompetens. JENSEN samarbetar även med Vetenskapens hus (Stockholms Universitet och KTH) där det görs studiebesök. Samarbetet erbjuder en inblick i eftergymnasiala studier men framförallt en tillgång till modern labbutrustning och utbildning.

JENSEN fokuserar mycket på UF, Ung Företagsamhet, då eleverna får starta och driva egna företag. 2013 vann Taoru Towel UF från JENSEN gymnasium Södra kategorierna Bästa UF-företag Stockholm SYD, Bästa Monter Stockholm SYD samt Bästa Produktutveckling Stockholm SYD. JENSEN Södra blev under 2014 utsedd till Sveriges bästa UF-skola under UF-SM

UF-juryns motivering när JENSEN utsågs till Sveriges bästa UF-skola:

”Årets UF-skola har under många år jobbat engagerat med Ung Företagsamhet för att ge sina elever de bästa förutsättningarna att utveckla sitt entreprenörskap. Det framgår tydligt att skolledning och lärare är ett starkt team som tillsammans sätter långsiktighet, kvalitetoch utveckling i centrum.

Kvalitetsskolan för dig med ambitioner

Ända sedan JENSEN 1996 slog upp sina dörrar har kvalitet i undervisningen och elevernas kunskapsresultat varit högsta prioritet. Alla elever har möjligheten och potentialen att nå sina mål, men det kommer inte gratis. Du måste ta ditt ansvar och lägga ner den tid och energi som krävs. 

Alla lektioner på JENSEN Södra är lärarledda och skolans 37 förstelärare jobbar hårt för att du ska nå dina mål. De arbetar även med att coacha andra lärare på skolan samt med att säkerställa att du och dina klasskamrater får bästa möjliga undervisning. JENSEN deltar även i Matematiklyftet - en satsning från Skolverket för att höja matematikresultaten i skolan. 

Fokus på entreprenörskap på JENSEN gymnasium

JENSEN har jobbat med entreprenörskap, verklighetsnära undervisning och har samarbetat med näringslivet sedan start och det är en central del i hur de lägger upp sin undervisning. Många av skolans program ger dig som elev möjlighet till praktik i näringslivet och språkresor utomlands.

Mental träning och pedagogiska promenader

För att hjälpa dig fokusera såväl i som utanför skolan jobbar JENSEN gymnasium med mental träning. Detta sker i form av avslappningsövningar, mindfulness, stresshantering och målbildsträning. Många av skolans elever upplever att den mentala träningen hjälper dem i skolarbetet. 

JENSEN arbetar också med regelbunden fysisk aktivitet både inomhus och utomhus. Flera gånger i veckan går du och dina klasskamrater på pedagogiska promenader där ni diskuterar ett ämne eller löser en uppgift tillsammans. 


Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Södra, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus


Öppet hus på JENSEN gymnasium Södra


Välkommen till JENSEN gymnasium Södra på Öppet hus.

Adress: Katarina Bangata 79.


Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-04-27    Tid:   18:00 - 19:30

Utbildningar - JENSEN gymnasium Södra

JENSEN på Facebook

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2016

JENSEN gymnasium Södra
 84,8%
Stockholm
 76,7%
Sverige
 79,1%

Antal elever per lärare 2015

JENSEN gymnasium Södra 16,7
Stockholm 15
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2015: 425

source Källa: Skolverket  

Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år
Ekonomiprogrammet 13,0 82,5 % 57 % expand
Handels- och administrationsprogrammet 12,2 .. 61 % expand
Naturvetenskapsprogrammet 12,8 .. 50 % expand
Samhällsvetenskapsprogrammet 11,5 53,8 % 45 % expand
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.
OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.

Ta kontakt med skolan

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Södra.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till JENSEN gymnasium Södra

JENSEN gymnasium Södra

Katarina Bangata 79
11639 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Kontakta JENSEN gymnasium Södra

Skolrecensioner

          (5)
-Anonym-   |   2017-01-19   |   JENSEN gymnasium Södra
Många ger Jensen skit för att deras anläggningar är "lall" skolor och att man lätt flyger igenom de tre åren utan att göra något. Så är det inte, skolan ger dig möjligheter och utmaningar att utvecklas HELA tiden. Skolan tänker på verkligheten, du valde att gå på gymnasiet och de är inget dagis. Du är den som bestämmer om du ska jobba och lyss...
Visa hela
          (5)
Anonym   |   2016-12-16   |   JENSEN gymnasium Södra
Väldigt bra skola, med motiverade lärare och elever, schemat är väldigt effektivt vilket gör att man hinner med sina skolarbeten, skolan i sig är väldigt fräsch och rymlig. Det är även lagom mycket elever, ( cirka 430 elever ), i och med att vissa elever börjar på eftermiddag så är det inte mer än 250 - 290 st elever fördelat på 4 våningar samti...
Visa hela
          (5)
M.H   |   2016-05-30   |   JENSEN gymnasium Södra
Läraren är drivkraften till studierna. De har som mål att alla elever på skolan ska lyckas och nå så bra resultat som möjligt vare sig om man planerar att studera vidare till högskola/universitet eller har planer att kanske jobba vid sidan om. Det som är bra med skolan att det inte bara erbjuds högskoleförberedande program utan även också ett yr...
Visa hela

Forum om JENSEN gymnasium Södra

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Södra och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
0 Fråga 2012-12-16   Playgod of Sweden Har ni Internat möjligheter om man bor utanför Stockholm?
3 frågor 2008-12-02   natur vart ligger detta gymnasium, vilken station?. är det mest invandrare eller svenska elever? eller både och?
Sida:
1

» Ställ ny fråga


Ta kontakt med skolan

För att beställa information från JENSEN gymnasium Södra, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"En väldigt annorlunda skola på ...

"På vår skola har vi en otroligt bra gemenskap och väldigt engagerade lärare" berättar Emma om JENSEN gymnasium Norra. I det här reportaget får du veta vad Cornelia och Emma tycker om att vara elev på JENSEN gymnasium. 

Läs mer
Recensioner
JENSEN gymnasium Södra
Recensioner
          (4,6)
Baseras på 25 recensioner
Öppet hus-kalender
februari 2017
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12