Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur

Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 249,7)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 249,7)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturprogrammet, Natur

Naturvetenskapsprogrammet, Natur på JENSEN gymnasium Örebro

Universitets- och högskoleförberedande program

Inriktning: Natur

Stora steg i vår världs utveckling kommer oftast av uppfinningar och lösningar inom det naturvetenskapliga området. Vad hade världen varit utan Newton, Einstein, Marie Curie och vår egen Carl von Linné?

Det kommer alltid behövas människor med goda kunskaper inom matematik, fysik, kemi och biologi för att driva världens utveckling framåt, t ex genom att ta fram nya mediciner. 

Om du gillar dessa ämnen är naturvetenskapsprogrammet rätt för dig! Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram.

På JENSEN genomför vi studiebesök och på detta sätt erbjuds du en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap, företagande och forskning. I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskaplig forskning. I årskurs 3 läser du fördjupningskursen Naturvetenskaplig specialisering.

Det är mycket lärorikt att använda sina teoretiska kunskaper i praktiska laborationer. Du får träna på färdigheter och arbetssätt som är viktiga när du läser vidare på högre nivå. Du läser självklart många naturvetenskapliga kurser men kan också bredda din utbildning och välja kurser inom andra ämnesområden som intresserar dig.

Astrobiologi - Naturvetenskaplig specialisering

På JENSEN gymnasium Örebro kan du fördjupa dig inom astrobiologi. Astrobiologi är en blandning av astronomi, biologi och geologi. Ämnet astrobiologi innefattar det mest och svarar på några av de stora frågor som människan ställer:

  • Hur bildades universum?
  • Varför finns det liv på jorden?
  • Vad krävs för liv på andra platser i universum och var kan det i så fall finnas?
  • Vart kan livet på jorden ta vägen när vår planet bli obeboelig?

Under kursen kommer du och dina klasskamrater att studera allt från universums start till möjligheterna till liv i andra solsystem. Kursen innehåller många praktiska moment och du får bland annat prova på fossiljakt för att studera livets utveckling. Du kommer även få titta på andra galaxer i teleskop.

Programmet passar dig som

  • Vill ha behörighet till de flesta högskoleutbildningarna
  • Tycker om att blanda teori och praktik
  • Är nyfiken på hur matematik kan förklara olika fenomen i naturen

Efter högskolan kan du arbeta som

  • Läkare, tandläkare
  • Webb-programmerare
  • App-/Spelutvecklare
  • Ingenjör
  • Arkitekt
  • Veterinär
  • Arkeolog
  • Biolog

Välkommen med din ansökan!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Reportage

"JENSEN tar dig till nya höjder"

JENSEN gymnasium

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JENSEN gymnasium Örebro
Kungsgatan 4
702 11 Örebro

JENSEN gymnasium Örebro

JENSEN i Örebro ligger mitt i city där tre spännande och utmanande år väntar på dig. Här möts du av en familjär stämning och en lugn atmosfär där du trivs! Efter studenten är du väl förberedd för både vidare studier,...

Läs mer om JENSEN gymnasium Örebro och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Eleven
02 okt 2015
Toppen skola!

Älskar konceptet med pedagogiska promenader och mental träning! efter är koncentrationen på topp igen och man blir på bättre humör. Alla lärare är extremt engagerade i sitt ämne...

Visa hela
4/5
E M T
12 feb 2015

Stämningen? Så skönt att känna alla, även på andra program. Men viktigast är ändå lärarna. Älskar att de är så engagerade i sina ämnen... smittar av sig. Och jag gillar att de...

Visa hela
Sponsrad