Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

JENSEN gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: 13 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 260,4
  (Lägsta: 225) * statistik från 2017
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet på JENSEN gymnasium Malmö

Universitets- och högskoleförberedande program- Inriktning Naturvetenskap

Profil Natur

Är vår fysikaliska verklighet en matematisk struktur? Det anser i varje fall Max Tegmark, professor i fysik vid MIT, som också brukar kallas för världens smartaste svensk. Redan astronomen Galileo Galilei på 1500-talet sade att “naturen är en bok skriven på matematikens språk”. Om verkligheten är en matematisk struktur och du kan matematik, då kommer du att klara dig bra! 

Naturvetenskapliga programmet på JENSEN ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat - ger naturprogrammet på JENSEN gymnasium Malmö kunskaper om biologi, matematik, kemi, fysik. 

På JENSEN genomför vi studiebesök och på detta sätt erbjuds du en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap, företagande och forskning. I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskaplig forskning då det är mycket lärorikt att använda sina teoretiska kunskaper i praktiska laborationer. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram.

Du får träna på färdigheter och arbetssätt som är viktiga när du läser vidare på högre nivå. Du läser självklart många naturvetenskapliga kurser men kan också bredda din utbildning och välja kurser inom andra ämnesområden som intresserar dig.

Programmet passar dig som

 • Är nyfiken på hur naturvetenskap och matematik används i teorin och i praktiken
 • Tycker om att experimentera och laborera
 • Vill vara med och påverka världen till det bättre 

Efter högskolan kan du arbeta som

 • Läkare, tandläkare
 • Civilngenjör
 • Arkitekt
 • Veterinär
 • Marinbiolog
 • App-/Spelutvecklare

Välkommen med din ansökan till JENSEN gymnasium Malmö!

Film

Kolla in videon om du vill veta mer om naturprogrammet på JENSEN gymnasium. Här får du höra eleverna själva berätta om sin skola och utbildning!

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som JENSEN gymnasium Malmö söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

JENSEN gymnasium

"Lärarna på skolan är engagerade"

Läs mer JENSEN gymnasium

Amina är elev på JENSEN gymnasium Malmö och Olivia går på JENSEN gymnasium Helsingborg. I det här reportaget berättar de om hur det är att vara elev på JENSEN gymnasium.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Malmö

JENSEN gymnasium Malmö

Träning för verkligheten

Hos JENSEN i Malmö har du tre roliga och utmanande år framför dig. Du möts av stöttande och engagerade lärare varje dag som hjälper dig med din utbildning och ger dig ett försprång inför nästa steg i livet. Oavsett om...


Läs mer om JENSEN gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Malmö

Västergatan 45
21121 Malmö

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

bara en naturvetare
(5)
Jensen är verkligen en härlig skola att gå på där stämningen är jämt bra och alla trivs. Lärarna är väldig pedagogiska och bra på att lära ut, dessutom så får vi tillgång till smart study som hjälper sjukt mycket med studierna! Schemat är också verkligen speciellt!
Anonym
(5)
Läser 2:a året på Jensen Malmö Naturvetnskap och stortrivs! Vill man gå på en skola som utmanar en till att nå sina mål ska man lätt välja Jensen! Med lärare som ger stöd och mycket bra undervisning så är inget omöjligt på Jensen! Jensen är en skola som utmanar en som elev och ger även en som elev alla verktyg för att lyckas! Vill du har träning...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Reportage
"Lärarna på skolan är engagerade"

Amina är elev på JENSEN gymnasium Malmö och Olivia går på JENSEN gymnasium Helsingborg. I det här reportaget berättar de om hur det är att vara elev på JENSEN gymnasium.

Läs mer