Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Psykologi

Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 218,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 218,1)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Psykologi

Är du intresserad av hur vi människor fungerar och hur våra tankar, känslor och medvetanden påverkar oss? Då passar profilen Psykologi just dig. Inom profilen Psykologi får du en bred utbildning med många valmöjligheter inför framtiden. Du får även på olika sätt fördjupa dig kring hur vi människor tänker, känner och våra olika behov och beteenden. Du kanske vill läsa vidare till psykolog, socionom eller beteendevetare, men vill samtidigt ha den valmöjlighet och breda behörighet som samhällsprogrammet ger.

  • Samhällsprogrammet med profil Psykologi ger dig djupare förståelse för människa, känslor, tankar och beteende.

  • Du får lära dig om varför vi människor reagerar, tänker och beter oss på ett visst sättii olika sammanhang.

  • Att få pröva det du läst i praktiken är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Därför jobbar vi med verklighetsbaserade uppgifter (case) för att ta fasta på dina praktiska och sociala förmågor och färdigheter.

  • Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt.

  • JENSEN gymnasium i Linköping har ett nära samarbete med företag, organisationer och myndigheter.

  • Varje år får du möjlighet att sätta dina kunskaper på prov i JENSEN-tinget, en tävling med en expertjury från arbetslivet inom området psykologi.

  • JENSEN gymnasium i Linköping har ett nära samarbete med Linköpings universitet inom områdena ekonomi, psykologi och juridik.

  • Redan i årskurs 1 kommer du i kontakt med universitetet och får ta del av hur det är att studera på högre nivå. Skolans arbetssätt präglas av hur det är att studera på universitetet.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Psykologi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Psykologi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

"JENSEN tar dig till nya höjder"

JENSEN gymnasium

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Psykologi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
JENSEN gymnasium Linköping
Sankt Larsgatan 21
581 89 LINKÖPING

JENSEN gymnasium Linköping

JENSEN gymnasium Linköping ligger ca 5 minuter från Resecentrum. Träning för verkligheten genomsyrar all vår verksamhet. Efter tre år hos oss kommer du vara väl förberedd inför nästa steg i livet oavsett om du vill läsa på universitet, jobba eller...

Läs mer om JENSEN gymnasium Linköping och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Solin Karzan Abdullah
18 jun 2019
(:

Jag tycker själv att jensen är en väldigt bra skola. Liten men inte för liten. Lärarna kan hjälpa en allt mer på nära håll då dem inte behöver fokusera på 300 andra elever samti...

Visa hela
5/5
Linn
12 okt 2018
En väldigt bra skola

En skola där du tränas för verkligheten då ansvar är grundprincipen. Skolan är väldigt liten vilket är en fördel då man får en bättre relation med både lärare och elever. Välj J...

Visa hela
5/5
Emily
18 jun 2018
Bästa Jensen

Jättefin skola med lärare som verkligen bryr sig och vill att man lyckas. På grund av storleken är det lätt att lära känna andra elever och lärarna vilket ökar tryggheten. Rekom...

Visa hela
Sponsrad