Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Psykologi

JENSEN gymnasium Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 30 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 212,5
  (medelvärde: 228,0) * statistik från 2017

Film

I den här videon får du träffa elever som läser Samhällsprogrammet på JENSEN gymnasium. Hör dem berätta om sin utbildning och varför de rekommenderar dig att läsa just samhälle!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

PROFIL PSYKOLOGI 

Om du vill arbeta med människor i någon form i framtiden är det här en profil som har fokus på att förstå människan. Hur fungerar våra beteenden, tankar, känslor och medvetanden? Du ges också en djupare utbildning inom de klassiska disciplinerna filosofi, logik och retorik som en bra grund för din fortsatta bildningsresa. Programmet ger dig kunskaper om samhällsutvecklingen i Sverige och världen.

Samhällsvetenskapliga programmet på JENSEN gymnasium Linköping ger en bred och djup kunskap om hur vår civilisation är uppbyggd och fungerar. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat.

Undervisningen bedrivs i kontakt med olika samhällsinstitutioner, med relevanta studiebesök samt gästföreläsare inom det beteendevetenskapliga området.

Programmet passar dig som

 • Vill ha en bred, allmänbildande utbildning
 • Är intresserad av hur samhället är uppbyggt
 • Har ett intresse för politik, demokrati och miljö
 • Är nyfiken på kommunikation och människans beteende

Efter högskolan kan du arbeta som

 • Marknadsförare, PR-konsult
 • Art Director, copywriter
 • Journalist, redaktör
 • Psykolog, socionom, beteendevetare
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Psykologi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Psykologi

Som boende i samma kommun som JENSEN gymnasium Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

JENSEN gymnasium

"JENSEN tar dig till nya höjder"

Läs mer JENSEN gymnasium

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Psykologi så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Linköping

JENSEN gymnasium Linköping

Framåtanda, gemenskap och arbetsglädje är det som kännetecknar JENSEN gymnasium i Linköping. Här blir du sedd och hörd samtidigt som du blir förberedd både på vidare studier, arbetslivet och att starta ett eget företag. Väljer du JENSEN Linköping har du...


Läs mer om JENSEN gymnasium Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Linköping

Sankt Larsgatan 21
581 89 LINKÖPING

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Solin Karzan Abdullah
(5)
Jag tycker själv att jensen är en väldigt bra skola. Liten men inte för liten. Lärarna kan hjälpa en allt mer på nära håll då dem inte behöver fokusera på 300 andra elever samtidigt som de andra stora skolorna. Lärarna är väldigt trevliga och hjälper till. Men skolan har höga krav på eleverna för det är sådanna krav som krävs ute i framtidenn s...
Visa hela
Linn
(5)
En skola där du tränas för verkligheten då ansvar är grundprincipen. Skolan är väldigt liten vilket är en fördel då man får en bättre relation med både lärare och elever. Välj Jensen om du vill uppnå höga betyg, få bra hjälp av lärare som tror på dig men också för att ha tre varierande och roliga år.
Emily
(5)
Jättefin skola med lärare som verkligen bryr sig och vill att man lyckas. På grund av storleken är det lätt att lära känna andra elever och lärarna vilket ökar tryggheten. Rekommenderar Jensen starkt!!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Psykologi från JENSEN gymnasium Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: