Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Kriminologi

JENSEN gymnasium Linköping
Programinformation
Linköping
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 205,0
    (medelvärde: 247,8) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-19
Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturprogrammet på JENSEN är en teoretiskt avancerad utbildning och ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. På JENSEN får du även praktiskt utöva naturvetenskaplig forskning. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram.

Kriminologi

Är du intresserad av naturvetenskap och tycker du att det är intressant att analysera mänskligt beteende? Inom profilen Kriminologi får du en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap, kriminologi och forskning.

  • Naturprogrammet med profil Kriminologi får du en naturvetenskaplig utbildning och full behörighet med fokus på kriminologi redan från årskurs 1.

  • Du kommer att lära dig mer om DNA-analyser, forensik, krigargener och hur du kartlägger en brottsplats.

  • Du får också lära dig mer om hur kriminellt beteende skapas, varför vissa blir seriemördare och hur en rättspsykiatrisk undersökning går till. I profilen ingår studiebesök på företag, laboratorier och myndigheter.

  • Genom profilinfärgning blir din undervisning inte bara roligare utan även mer verklighetsbaserad. Redan från första dagen färgar vi lektioner, uppgifter och examinationer utifrån den profil du valt.

  • JENSEN gymnasium i Linköping har ett nära samarbete med företag, organisationer och myndigheter.

  • JENSEN gymnasium i Linköping har ett nära samarbete med Linköpings universitet.

  • Redan i årskurs 1 kommer du i kontakt med universitetet och får ta del av hur det är att studera på högre nivå. Skolans arbetssätt präglas av hur det är att studera på universitetet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Kriminologi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Kriminologi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.Öppet hus

Öppet hus

Välkommen till öppet hus hos JENSEN gymnasium Linköping! Passa på att träffa elever och lärare samt ställ dina frågor för att se om JENSEN är rätt skola för dig.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-04-19      Läs mer

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Kriminologi så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Linköping

JENSEN gymnasium Linköping

JENSEN gymnasium Linköping ligger ca 5 minuter från Resecentrum. Träning för verkligheten genomsyrar all vår verksamhet. Efter tre år hos oss kommer du vara väl förberedd inför nästa steg i livet oavsett om du vill läsa på universitet, jobba eller...


Läs mer om JENSEN gymnasium Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Linköping

Sankt Larsgatan 21
581 89 LINKÖPING

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Kriminologi från JENSEN gymnasium Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Läs mer