Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

JENSEN gymnasium Göteborg
Programinformation
Ort: Göteborg
Antal elever: 27 (år 1)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 261,3
Lägsta: 230

Utbildningsinfo

NA - natur

Naturvetenskap på JENSEN gymnasium i Göteborg

Tycker du om matematik, kemi och biologi? Då är Naturvetenskapsprogrammet helt klart rätt utbildning för dig. Här får du använda din kreativa problemlösningsförmåga, experimentera och laborera. Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på JENSEN Göteborg är ett högskoleförberedande program där du får fördjupa dig och få goda kunskaper de naturvetenskapliga ämnena och matematik.

På Naturvetenskapsprogrammet  får du lära dig mer om hur naturvetenskap och samhällsutveckling påverkar varandra. Du får dessutom lära dig att skriva vetenskapliga rapporter, genomföra olika laborationer och delta i lärorika projekt. Du utvecklar ditt kritiska tänkande och förmåga att lösa problem.

En bred utbildning som tar dig långt

För att ge dig en djupare inblick i naturvetenskap och forskning genomför skolan studiebesök. Du blir också förberedd på högskolestudier genom att arbeta på ett visst sätt. Du kan också läsa till kurser i andra ämnen för att bredda din utbildning. Efter naturvetenskapsprogrammet kan du i stort sett välja vilken högskoleutbildning du vill. Det är en bred utbildning för dig som har drömmar att i framtiden jobba som alltifrån läkare till civilingenjör, arkitekt eller forskare.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Kolla in videon om du vill veta mer om naturprogrammet på JENSEN gymnasium. Här får du höra eleverna själva berätta om sin skola och utbildning!

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

På Naturvetenskapsprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som JENSEN gymnasium Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Efter avslutad utbildning på Naturvetenskapsprogrammet har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

JENSEN gymnasium

"JENSEN tar dig till nya höjder"

Läs mer JENSEN gymnasium

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Göteborg

JENSEN gymnasium Göteborg

JENSEN Göteborg – en kvalitets- och affärsskola med gott rykte

JENSEN gymnasium i Göteborg öppnade 2007 och ligger mitt i centrala stan. Väljer du JENSEN kommer du att ha tre roliga och utmanande år framför dig. När du tar studenten kommer du vara väl förberedd inför nästa steg - oavsett...


Läs mer om JENSEN gymnasium Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Göteborg

Stora Nygatan 23-25
411 08 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

E.   |   2018-05-31
Dålig schema och en dålig ledning som avvisar alla sorters förslag på förbättringar, när det var dom som hade ursprungligen frågat efter förslag. I överlag så finns det bra lärare, men det finns vissa lärare som har en kass attityd och inställning till sitt yrke.
Per Köhler  |   2018-06-11  |   Kommentar:
Hej E! Vad tråkigt att du upplever att du inte blir lyssnad på. Genom våra enkäter samlar vi in feedback från våra elever och använder det som underlag för att ständigt utveckla oss och utbildningen. Om du har fler synpunkter eller några frågor är du välkommen att kontakta mig. / Per, rektor JENSEN gymnasium Göteborg
          (1)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap
Utbildningsrecensioner
          (1,0)
Baseras på 1 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
          (3,9)
Baseras på 15 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"JENSEN tar dig till nya höjder"

Vill du veta mer om varför du ska välja JENSEN gymnasium? I det här reportaget berättar Felicia och Märta om skolans fantastiska lärare, skolans atmosfär, schemaupplägget och mycket mer.

Läs mer