Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Ekologi

Järna Naturbruksgymnasium
Programinformation
Södertälje
Naturbruksprogrammet

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet

Inriktningen Lantbruk ger kunskaper om mark, växter, djur, ekonomi och teknik. Du får lära dig om produktion av varor, t.ex. mejeriprodukter eller grönsaker, och om tjänster, t.ex. trädbeskärning eller trädgårdsanläggning.

Inriktningen Lantbruk gör dig attraktiv på arbetsmarknaden, oavsett om du vill jobba med djur, maskiner eller växtodling

Naturbruksprogrammet är ett nationellt yrkesprogram. På Järna Naturbruksgymnasium läser du inriktningen Lantbruk med ekologisk profil. Du får en bred förståelse och färdighet inom områden som växtodling, trädgård, djur, fordon och maskin, mark, skog och entreprenörskap. 

Teori och praktik

Programmet passar både för dig som vill jobba direkt efter examen eller plugga vidare. Du som väljer att läsa vidare kan till exempel läsa till biolog, veterinär eller agronom. För det behöver du läsa kurser för grundläggande eller särskild högskolebehörighet. Flera av våra elever läser vidare vid Sveriges lantbruksuniversitet. 

Intresse och yrkesutgång

Genom valbara kurser och inriktningen på praktikperioderna, APL (arbetsplatsförlagt lärande) kan våra elever profilera sin examen efter intresse. Det kan ge en så kallad yrkesutgång mot till exempel djur, maskin, skog eller trädgård. 

Lärlingsutbildning

För den som vill satsa på mer praktik i sin utbildning finns möjlighet att göra en lärlingsutbildning. Då utgörs hälften av studietiden av praktik. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Ekologi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Vad innebär en waldorfpedagogisk profil?

Undervisningen kommer så långt som möjligt arbeta efter waldorfpedagogikens metodik. Det innebär bland annat ett integrerat arbetssätt, sammanhängande läsning i perioder och laborativt inriktade studier i naturvetenskap.

Studiebesök

Alla är alltid välkomna på studiebesök, det gäller även helgerna. Ring gärna och avtala en tid!

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Ekologi

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Ekologi så kommer skolan att kontakta dig.

Järna Naturbruksgymnasium

Välkommen till Järna Naturbruksgymnasium!

För dig med intresse för djur, natur och odling med ekologisk inriktning. Järna Naturbruksgymnasium erbjuder det nationella Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk men även Introduktionsprogrammet för dig som saknar behörighet för att börja läsa Naturbruksprogrammet. Skolan ligger vackert beläget på Nibble Gård...


Läs mer om Järna Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järna Naturbruksgymnasium

Nibble gård
153 91 Järna

 Visa telefonnummer
www.jarnanaturbruksgymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Alvesta Norlin
(5)
Den här skolan är jag så himla glad för att jag valde, skolan i sej är väldigt liten och det är vad jag gillade med det, att man kan få extra hjälp då klasserna inte är så stora. Det är många underbara timmar hos djur och natur, på lektioner vart man får lära sig allt möjligt man behöver veta för att kunna jobba inom detta yrke eller massor mer ...
Visa hela
Linnéa
(5)
Har nyligen börjat min utbildning och jag ångrar inte en ända sekund att jag valde denna utbildning. Jag trivs där, de är små klasser och bra lärare och skolan är liten så man lär känna varandra ganska snabbt. Man sitter inte framför bänken hela dagarna vi är ute på eftermiddagarna och håller på me djuren eller kör våra traktorer eller fyrhjuli...
Ronald Kommentar:
Så roligt att höra att du trivs hos oss!
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Ekologi från Järna Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: