Visa gymnasium.se som: Mobil
Järna Natubruksgymnasium

Välkommen till Järna Naturbruksgymnasium!

För dig med intresse för djur, natur och odling med ekologisk inriktning.

Järna Naturbruksgymnasium erbjuder det nationella Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk men även Introduktionsprogrammet för dig som saknar behörighet för att börja läsa Naturbruksprogrammet. Skolan ligger vackert beläget på Nibble Gård i Järna. Gården har funnits sen 1400-talet och det unika läget ger enastående möjligheter för lärandet. Nibble Gård är ett litet lantbruk med bland annat egen ekologisk mjölkproduktion och handelsträdgård. Utbildningen på Järna Naturbruksgymnasium utgår ifrån ett ekologiskt tänkande med omsorg för djur, natur, jord och människor.

Teori och praktik

En viktig del av utbildningen är förstås praktiken. Under eftermiddagarna gör eleverna med lärare olika övningar och uppgifter på gården, till exempel i verkstan, med djuren eller i trädgårdarna. Här grundläggs praktiska färdigheter, förståelse och kunskaper.
Skolan har också ett stort kontaktnät av företagare och samarbetspartners i närområdet som tar emot elever.

Under årskurs två och tre går eleverna sen ut som praktikanter på APL-perioder, (Arbetsplatsförlagt Lärande) två till tre veckor på olika företag utifrån vad man är intresserad av. Efter årskurs två kommer också en längre praktikperiod på tolv veckor. Här får man tillämpa och utveckla det man lärt sig. Flera elever passar också på att göra en eller flera praktikperioder utomlands. 

Jobb direkt eller läsa vidare

Efter du har läst på Järna Naturbruksgymnasium kan du både välja att plugga vidare eller börja jobba direkt efter din examen. Inriktningen Lantbruk gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden, du kan både jobba med djur, maskiner eller odling.

Om du vill läsa vidare efter din examen kan du bland annat läsa vidare till biolog, veterinär eller agronom. För att ha möjlighet till det behöver du läsa kurserna för grundläggande eller särskild högskolebehörighet.

Trygghet och studiero

Skolan har endast en klass per årskurs och tar max in 16 elever per klass, vilket gör skolan relativt liten. Det ger skolans kunniga och engagerade lärare mer tid för varje elev. Genom att delvis läsa de olika kurserna i perioder blir det också färre ämnen att hålla reda på samtidigt. Järna Naturbruksgymnasium lägger stor vikt vid att utveckla studieteknik och hålla studiero under arbetstid.

Under lunchen samlas elever och lärare gemensamt. Skolans goda mat är baserad främst på ekologiska råvaror, ofta från den egna gården eller närliggande. Järna Naturbruksgymnasium erbjuder också många gemensamma aktiviteter som skolresor och studiebesök, och firar olika högtider tillsammans. Det bidrar till att alla får möjlighet att lära känna varandra, vilket ger en familjär och varm stämning på skolan.


Är du intresserad och vill veta mer om Järna Naturbruksgymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Järna Naturbruksgymnasium

Video

Öppet hus

Öppet hus på Järna Naturbruksgymnasium

Välkommen på Öppet Hus på Järna Naturbruksgymnasium!

Kom och besök Järna Naturbruksgymnasium.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-01-23    Tid:   12:00 - 15:00  

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Ekologi Södertälje
5,0 (1)
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet Södertälje
  • = Riksintag

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Järna Naturbruksgymnasium.

Hitta till skolan

Järna Naturbruksgymnasium

Nibble gård
153 91 Järna

 Visa telefonnummer
www.jarnanaturbruksgymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Chris
(5)
Den här skolan har för mig betytt så otroligt mycket och det finns ett flertal faktorer till varför jag har sådana starka känslor för detta gymnasium. En av dem är att området omkring skolan är otroligt vacker. Det finns många härliga stigar kring skog och vatten som man kan gå. Men dem främsta orsakerna till varför skolan för mig har varit så b...
Ronald Kommentar:
Vilka lovord vi får höra från dig Chris!
Så fin! Det värmer i hjärtat.
Önskar dig lycka till i framtiden!
Visa hela
Linnéa
(5)
Har nyligen börjat min utbildning och jag ångrar inte en ända sekund att jag valde denna utbildning. Jag trivs där, de är små klasser och bra lärare och skolan är liten så man lär känna varandra ganska snabbt. Man sitter inte framför bänken hela dagarna vi är ute på eftermiddagarna och håller på me djuren eller kör våra traktorer eller fyrhjuli...
Ronald Kommentar:
Så roligt att höra att du trivs hos oss!
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Järna Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.