Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Handels- och administrationsprogrammet
Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service /

Om utbildningen

INTERNATIONELL E-HANDEL & FÖRETAGANDE

Från och med hösten 2021 startar vi Handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel och service. Med profilen Internationell E-handel och företagande vänder sig programmet till dig som vill arbeta med framtidens handel och marknadens nya krav!

Försäljning och företagande har bytt arena och lika så har kunden. Från ett fysiskt besök i butiksmiljö till en shoppingupplevelse på nätet. Profilen Internationell E-handel och företagande på Järfälla gymnasium förbereder dig och ditt yrkeskunnande för den föränderlighet vi befinner oss i.

Den ökade E-handeln har även lett till behov av ökad förståelse för den digitala marknadsplatsen och begrepp så som affiliate marketing och CSR. Handel och administration förutsätter kontakter mellan människor och länder där det personliga mötet är viktigt. Hur skapar man det personliga mötet i det digitala rummet? Genom att studera och jämföra framgångsrika företag, som exempelvis Dustin, Spotify, Amazon, Boozt, Nelly, H&M, IKEA med fler, kommer du tillsammans med dina klasskamrater att träna dig i att genomföra marknadsundersökningar för att ta reda på kundbehov och efterfrågan. I utbildning ingår att lära sig hur webbsidor och appar är konstruerade.

TRUCKÖRKORT

Lika så har den förändrade hanteringen av varor ökat behov av kunskaper om logistik och lagerhantering. Därför erbjuder Järfälla gymnasium alla elever på Handels- och administrationsprogrammet att ta truckkörkort A1-4 samt B1-4 under andra terminen i åk 2, för att ge dig de bästa förutsättningarna att vara anställningsbar efter avslutade gymnasiestudier.

ENTREPRENÖRIELLA LÄRANDE

På Järfälla gymnasium ser vi det entreprenöriella lärandet som en nyckel till att komma åt elevernas egen drivkraft och motivation. Egenskaper som det entreprenöriella lärandet vill utveckla är bland annat kreativitet, lösningsorienterat tänkande, kommunikation och samarbetsförmåga, ansvarstagande och handlingskraft, vilket är kompetenser som de flesta arbetsgivare i Sverige och internationellt kräver.

UF-FÖRETAG

Sista året hos oss får du starta ett eget UF-företag och lära dig driva och avsluta detta precis innan du tar studenten. Genom Ung Företagsamhet (UF) kommer du tillsammans med dina nya klasskamrater att utveckla dina entreprenöriella förmågor, där Järfälla gymnasium har kammat hem priser som Bästa UF-skola och Bästa UF-lärare. Skolan har ett väletablerat kontaktnät med näringslivet och studiebesök utgör en naturlig del av ditt lärande.

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet har du kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som till exempel säljare, inköpare och butiksledare, eller inom administrativa yrken som till exempel personal-, ekonomi- och IT-administratör. Det kan handla om försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsförlagt lärande (APL).

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Amanda och Anna på Järfälla gymnasium

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Läs mer Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

REKTORN HAR ORDET

Förutom hög kvalitet på undervisningen, menar jag att vägen till kunskap är trygghet, glädje och gemenskap. Järfälla gymnasium erbjuder allt detta. Vi är en skola med stort hjärta och fin sammanhållning. Vi hälsar på varandra och bryr oss om varandra...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Järfälla gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Järfälla gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer