Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Antal elever: 23 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,8
    (Lägsta: 92,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Järfälla gymnasium erbjuder inriktning Måleri

Läs till målare på Bygg- och anläggningsprogrammet på Järfälla gymnasium

I jobbet som målare använder du dig av nya och gamla tekniker när du renoverar gamla hus, både in- och utvändigt. Du är också med när nya hus ska produceras. I utbildningen får du utveckla din känsla för färgsättning och inredning. Du får helt enkelt sätta färg på tillvaron, inte enbart med pensel och roller, utan även med din personlighet.

I utbildningen får du ofta göra projekt ihop med de andra yrkesinriktningarna, då man ser till att hantverksyrkena tillsammans blir en helhet.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Arbetet som byggnadsarbetare är ett självständigt men ofta jobbar du i så kallade lag. Det är därför viktigt att ha förmågan att se vad som behöver göras och kunskap om hur det ska utföras. På byggprogrammet arbetar ni elever nära tillsammans med lärarna i mindre grupper för att uppnå målen.

Goda möjligheter till jobb

Bygg- och anläggningsprogrammet ger goda möjligheter till arbete. Branschen påverkas också av byggkonjunkturen. Järfälla gymnasium har regelbunden kontakt med arbetsmarknaden och som elev har du själv möjlighet att knyta kontakter under APL-perioderna (praktiktid). Din praktik ökar dina chanser markant att få ett arbete efter utbildningen.

APL och lärling

Under din gymnasietid har du 34 veckors APL. Det finns dessutom stora möjligheter för dig att få sommarjobb. Inom grenen för målare kan du göra ett gesällprov. Det är ett praktiskt prov på dina kunskaper.

Möjligheter till vidareutbildning

För dig som vill ha grundläggande högskolebehörighet är det viktigt att du planerar dina studier. För att bli högskolebehörig behöver du läsa ytterligare två kurser i svenska (200p) och en kurs i engelska (100p).

Med ett slutbetyg från yrkesprogram får du behörighet till Yrkeshögskolan, där du kan läsa ett- och tvååriga eftergymnasiala utbildningar med praktik. Förutom högskolebehörighet och yrkeshögskola finns även flera olika alternativ till vidareutbildning, som till exempel arbetsledning och eget företagande.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Järfälla gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram. Möjlighet finns att bli högskolebehörig.

Reportage

Amanda och Anna på Järfälla gymnasium

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Läs mer Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium

Välkommen till Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium erbjuder en bredd av spännande program. Här finns såväl högskoleförberedande utbildningar, yrkesprogram, introduktionsprogram som gymnasiesärskola. Du kan välja utbildningar som gör dig förberedd för att plugga vidare eller för att gå direkt ut i arbetslivet. Järfälla gymnasium ger stora valmöjligheter...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer