Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Barn- och fritidsprogrammet
Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Om utbildningen

INKLUDERANDE PEDAGOGIK OCH SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP

Från och med hösten 2021 startar vi Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt och socialt arbete. Med profilen Inkluderande pedagogik och socialt entreprenörskap vänder sig programmet till dig som vill skapa lärande oavsett förutsättningar för barn och ungdomar.

INKLUDERANDE PEDAGOGIK

Under utbildningen lär dig mer om olika människors behov, exempelvis neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), språkstörning och funktionsvariationer, och hur du kan arbeta för att möta skollagens formulering att motverka funktionsnedsättningars konsekvenser.

Du kommer tillsammans med dina nya klasskamrater att bekanta er med begrepp så som språkutvecklande arbetssätt, genusvetenskap, normkritik, maktstrukturer och toleranspedagogik genom att borra i frågan om vad som anses vara ”normalt”.

Inkluderande pedagogik handlar även om språkets makt, hur du leder svåra samtal och konflikthantering. Tillsammans testar vi även hur digitala verktyg stöttar den pedagogiska planeringen.

SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP

innebär att du ser dig själv som framtidens samhällsbyggare! Du vill påverka, förändra och bidra till ett än mer inkluderande samhälle. Sedan den 1 januari 2020 är FN:s konvention om barnets rättigheter svensk lag. Det är den viktigaste reformen för barn i Sverige på 30 år. Vi arbetar inte med barnperspektivet - utan barnets perspektiv! Vi kommer även att bekanta oss med organisationer så som SIDA, Läkare utan gränser och Amnesty international som ett sätt att förstå begrepp så som bistånd och välgörenhet.

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram

Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala yrkesområden. Exempel på yrkesutgångar är barnskötare, elevassistent, socialpedagog, personlig assistent, stöd och service inom funktionshinderområdet. Eller varför inte välja till högskolepaketet och söka till förskollärare, lärare, socionom eller fältarbetare?

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsförlagt lärande (APL).

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Amanda och Anna på Järfälla gymnasium

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Läs mer Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

REKTORN HAR ORDET

Förutom hög kvalitet på undervisningen, menar jag att vägen till kunskap är trygghet, glädje och gemenskap. Järfälla gymnasium erbjuder allt detta. Vi är en skola med stort hjärta och fin sammanhållning. Vi hälsar på varandra och bryr oss om varandra...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Järfälla gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Järfälla gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: