Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Naturbruksprogrammet på Jämtlands gymnasium med inriktning Djur

Naturbruksprogrammet är för dig som vill arbeta med skog, djur, mark och växter. Programmet finns både på Torsta i Ås och på Wången i Alsen där hästutbildningen bedrivs. I alla program ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagd praktik, en unik möjlighet att skapa viktiga kontakter för framtiden. Alla våra elever erbjuds grundläggande behörighet till högre studier.

Jämtlands gymnasium i Torsta

På Torsta kan du läsa inriktningarna skog, lantbruk och djur. Inom varje inriktning finns flera olika profiler med olika yrkesmöjligheter. På skolan har vi moderna skogsmaskiner, en egen ekologisk mjölkgård och ett djurhus med många olika exotiska djur. Hösten 2016 startar vår nya profil Skogs- och miljövårdare. Utbildningen ger dig en gedigen skogsbruksutbildning som grund och har en stark kultur- och miljövårdsprofil och som även ger dig möjlighet till eftergymnasiala studier. Du som är intresserad av hund kan välja profilen hund. På skolan finns en gårdsrestaurang där all mat lagas från grunden och ett elevboende med 20 platser..

Inriktning Djur i Torsta 

Inom inriktningen Djur lär du dig sköta och hantera olika djurslag. Du kan fördjupa dig inom Hund och få en yrkesexamen mot arbete med hund. På Torsta finns en inomhusträningshall för hund och det finns även en möjlighet att ha med egen hund på elevboendet. Väljer du Djurvård inriktat mot sällskapsdjur får du en yrkesexamen i Djurvård med utökad behörighet samt att du får intyg att bedriva zoohandel.

Jämtlands gymnasium på Wången

Är du intresserad av att studera på Naturbruksprogrammet med profil mot Trav eller Islandshäst? Travsportens Riksanläggning Wången erbjuder specialiserade utbildningar mot just hästar i form av Trav och Islandshäst. Läs mer här!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ås

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad