Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Hantverksprogrammet
(Läs mer) Programdagar
2019-11-20
2019-11-21
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-07

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Hantverksprogrammet!

Utbildningsinfo

Hår-och makeupstylist på Jämtlands gymnasium Wargentin

Är du intresserad av styling? Läs hår- och makeupstylist på Jämtlands gymnasium Wargentin!

På hantverksprogrammet hår- och makeupstylist kommer du få jobba kreativ med både form och färg. Utbildningen vänder sig till dig som vill ha en framtid inom modebranschen. Du kommer att lära dig att skapa avancerade håruppsättningar och sminkningar till både fest och vardag. Du som elev kommer få lära dig olika tekniker för hur man stylar hår, makeup och kläder.

Inriktning Hår- och makeupstylist 

Med fokus på makeup och hår får du kunskaper och färdigheter inom det valda hantverket. Du lär dig hemligheterna till en lyckad styling i både makeup och hår med utgångspunkt från teorier i färg och form. Utbildningen innehåller även klädstyling och grundläggande hudvård, frans- och brynfärgning samt vaxning. Som elev praktiserar du dina kunskaper på dockor, klasskamrater och på de kunder som besöker skolans salong. Praktik och teori varvas för att du ska nå kunskapsmålen på ett effektivt sätt.

Varva teori med praktik

Du som elev kommer att få praktisera olika tekniker på dina klasskamrater och de kunder som besöker skolan. Under hela utbildningen varvas teori med praktisk övning för att du som elev ska uppnå bästa möjliga resultat med dina studier. 

Efter utbildningen

Efter hår- och makeupstylist utbildningen kan du jobba inom modebranschen med styling av hår, makeup, kläder och hud. Framtida yrkesingångar är:

  • Styling inför fotografier
  • Skönhetssalong
  • Kosmetikaavdelning
  • Hårsalong
  • Stylist på tv, film och teater

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Jämtlands Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.