Visar 1-20 av 97 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
  • = Har lediga platser
Visar 1-20 av 97 träffar
1
2
3
4
5

Mer om Informations- och medieteknik

På inriktningen Information & medieteknik får du studera informations-, kommunikations- och medieteknik. Du får också lära dig det mesta inom datakommunikation, programmering, digital media, webbutveckling och dator- och kommunikationsteknik. Vill du studera vidare efter studenten till civilingenjör eller systemvetare är detta programmet för dig.

IT

Om du vill läsa Teknikprogrammet med inriktning Information och medieteknik krävs det att du har ett stort IT-intresse. Vill du vara med och jobba med framtidens bransch och yrke? Då är detta helt rätt utbildning! Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig på vidare studier på högskola eller universitet. Du kommer även ha möjlighet att studera naturvetenskapliga ämnen och fördjupa dig inom information & medieteknik. Därför kommer du ha en bred behörighet till vidare studier inom IT. Du kan till exempel studera vidare inom IT-civilingenjörsutbildningar och andra högskoleutbildningar. Du har också möjlighet till at söka jobb inom IT.

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är för dig som är intresserad av datorer och teknikutveckling. Programmet ger dig kunskaper i hur tekniken produceras, utvecklas, används och påverkar miljön, samhället och oss som individer. Fysik och kemi är en stor del av utbildningen och det är för att du ska lära dig hur naturen och tekniska processer hör samman. Hållbart samhälle är också ett viktigt ämne på Teknikprogrammet och de kurserna handlar om samhällsbyggande och miljö. Du får även kunskaper om entreprenörskap och eget företagande.

Jämför dina favoriter
Reportage
Yonas, Samhällsvetenskapsprogram...

Yonas går samhällsvetenskapsprogrammet andra året. Han berättar mer om hur skolan och lärarna är.

Läs mer
Efter gymnasiet flyttade Albert ...

Albert ville ta vara på sina sociala egenskaper, inom Hotell och turism så hittade han hem. Efter gymnasiet packade han sin väska och gav sig ut i Europa för att lära sig mer. 

Läs mer
Emmy berättar varför hon valde e...
Ystad Gymnasium

Emmy fick höra att hennes merit skulle räcka till ett program med högre antagningspoäng, men vad skulle hon tjäna på det? Emmy slösade inte sin merit. Hon använde den till exakt det hon ville helst av allt. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Timias tid på vård- och omsorgsp...

Timia har alltid vetat att hon vill jobba inom sjukvården, nu har hon ställt in siktet på att bli obducent eller specialistsjuksköterksa inom palliativ vård. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Emilia delar med sig av sin gymn...
Ystad Gymnasium

Emilia ville först bli veterinär men under tiden på gymnasiet började hon tänka om, nu vill hon bli arkitekt. Läs hela intervjun här!

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information