Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

IT-Gymnasiet Göteborg
Programinformation
Ort: Göteborg
Antal elever: 28 (år 1)
Utbildningstyp: El- och energiprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 235,4
Lägsta: 215

Utbildningsinfo

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik på IT-Gymnasiet i Göteborg
Lär dig om hur datorer fungerar

El- och energiprogrammet (EE), Dator- och kommunikationsteknik på IT-Gymnasiet i Göteborg är en god bas för dig som vill ha en bra yrkesutbildning och vill jobba konkret med IT men samtidigt få högskolebehörighet. Under  utbildningen kommer du exempelvis att få grundläggande kunskaper om hur datorn omvandlar ström via kretskort till digitala signaler och hur dessa signaler blir till program. Detta är det första steget mot programmering.

Förbered dig inför ett framtidsyrke inom data och kommunikationsteknik

Du kommer också få möjligheten att utveckla dig inom nätverksadministration och digital kommunikationsteknik. Programmet är yrkesförberedande för att kunna söka vidare till kvalificerade yrken direkt efter utbildningen. El- och energiprogrammet (EE), Dator- och kommunikationsteknik på IT-Gymnasiet i Göteborg är nyckeln till framtidens teknikjobb och en lång och spännande karriär i teknikens absoluta framkant.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att komma in på ett yrkesprogram som IT-Gymnasiets El- och energiprogram, Dator- och kommunikationsteknik krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som IT-Gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet, Dator och kommunikationsteknik på IT-Gymnasiet i Göteborg är ett yrkesprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

IT-Gymnasiet Göteborg

IT-gymnasiet Göteborg

På IT-Gymnasiet är målsättningen att du som elev hela tiden ska utmanas för att nå så långt du kan utifrån dina förutsättningar. Skolan erbjuder teknisk utrustning, verktyg och särskild undervisning för dig som vill ha stöd och stimulans att utvecklas....


Läs mer om IT-Gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

IT-Gymnasiet Göteborg

Origovägen 4
412 58 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.it-gymnasiet.se

Recensioner

Jonathan   |   2016-06-01
Kunde varit bättre om inte vissa lärare hade varit lite sämre än andra sen så hade jag redan lite förkunskaper innan jag kom hit
          (2)
Raub   |   2016-05-24
Engagerade lärare som bryr sig och som använder sig av senaste tekniken för att uppnå en så bra skolgång som möjligt för eleverna.
          (5)