IT-Gymnasiet i Göteborg

IT-Gymnasiet Göteborg

På IT-Gymnasiet är målsättningen att du som elev hela tiden ska utmanas för att nå så långt du kan utifrån dina förutsättningar. Skolan erbjuder teknisk utrustning, verktyg och särskild undervisning för dig som vill ha stöd och stimulans att utvecklas. Lärarna ser det också som sitt uppdrag att utmana dig när du når målen och vill vidareutvecklas.

Du får jobba med ny och uppdaterad teknik

IT-Gymnasiet ställer höga krav på utrustningen som används för laborationer och tekniska uppgifter. Du undervisas i modern labb-miljö och med ny teknik. Skolan har labb för 3D, LAN, multimedia och el samt fotostudio och musikstudio till elevernas förfogande. Utrustningen motsvarar den teknik som används idag i branschen.

Skolan samarbetar med Cisco och Microsoft, vilket ger dig möjlighet att ta IT-certifikat på olika nivåer. På så vis får du en unik verklighetsförankring i dina studier och du får kunskaper som du har användning för i arbetslivet. Under dina tre år på skolan har du dessutom tillgång till en PC som ett redskap i dina studier.

Engagerade lärare med kompetens och erfarenhet

IT-Gymnasiet har behöriga och kunniga lärare med stort engagemang för eleverna. Flera av lärarna har inte bara en pedagogisk utbildning, utan dessutom erfarenhet från näringslivet och branscher som har tydlig koppling till skolans inriktning. Genom lärarnas nära anknytning till IT-branschen får du som elev kunskaper som är direkt användbara oavsett om du vill studera vidare på högskola eller börja arbeta direkt. Det finns även ett brett utbud av praktikplatser för vår yrkesutbildning som ger goda chanser till extra jobb och framtida anställning.

Trygghet och mentorskap skapar en kreativ miljö

För att du ska känna dig trygg och uppmärksammad på skolan arbetar IT-Gymnasiet aktivt med trygghet och ett nära mentorskap. Här har du alltid lärarledda lektioner och lärarna är tillgängliga för dig under hela skoldagen – allt för att du ska få stöd i dina studier och i frågor som rör din skolgång. Tryggheten bidrar också till arbetsro och ger dig möjlighet att uppleva en kreativ studiemiljö.

Inte bara plugg på ITG

Förutom förstklassiga studier inom de hetaste områdena erbjuder IT-Gymnasiet en rad spännande aktiviteter. IT-Gymnasiet anordnar varje år en gala - ITG- Awards - där eleverna tävlar med bidrag i olika kategorier som till exempel bästa app, hemsida eller digital bild.

Skolan arrangerar också en skidresa varje år. För dig som är idrottsintresserad finns möjlighet att idrotta efter skolan tillsammans med elever och skolpersonal.
.
IT-Gymnasiet We love IT.Det finns också ett kvinnligt engagemang som innebär att tjejerna på skolan tillsammans med personalens hjälp anordnar egna aktiviteter, som studiebesök eller föreläsningar av kvinnliga inspiratörer inom IT-branschen som syftar till att lära känna varandra över klassgränserna. Skolan gör dessutom spännande studieresor till bland annat Tyskland, Spanien, Litauen och Lettland.

Välkommen till IT-Gymnasiet i Göteborg!

Är du intresserad och vill veta mer om IT-Gymnasiet Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - IT-Gymnasiet Göteborg

Genomsnittlig betygspoäng 14,8 14,4 13,9 2015
Andel behöriga till högskola 95,3 % 88,4 % 88,0 % 2015
Andel med examen inom 3 år 97 % 74 % 72 % 2015

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om IT-Gymnasiet Göteborg.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Kontaktuppgifter till IT-Gymnasiet Göteborg

Origovägen 4

www.it-gymnasiet.se

Kontakta IT-Gymnasiet Göteborg

Skolrecensioner

Matt   |   2016-09-27
Skolan är bra, bra skolmiljö, bra lärare. Gillar skolan rikigt mycket
Ibrahim   |   2016-06-10
På IT-Gymnasiet har jag fått lära känna en massa ambitiösa lärare som har stött mig under de hela tre åren på gymnasiet. Undervisningarna är roliga och informativa.
E   |   2016-06-08
Alla lärarna bjuder på sig själva och tar varje elev som en enskild individ i de olika sammanhangen. Och gemenskapen i skolan mellan de olika parallell klasserna får man inte glömma. Genom volleyboll tuneringen, skiddagen, Itg-awards osv skapar man en bra anda mellan varandra i de olika klasserna :)

Forum om IT-Gymnasiet Göteborg

Här kan du ställa frågor om IT-Gymnasiet Göteborg och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
4 Laptop 2008-12-07   Oliver Hörberg Hej! Hur är det med datorer på detta gymnasium?
Sida:

» Ställ ny fråga