Humanistiska programmet

Internationella Gymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 30 (.)
Humanistiska programmet

Om utbildningen

Humanistiska programmet passar dig som är intresserad av kultur, historia, språk och filosofi. Under programmets gång studerar du människans tänkande och skapande samt utvecklar färdigheter inom argumentation och kommunikation.

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom samhällsvetenskapliga och humanistiska områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till arkeolog, tolk, jurist och bibliotekarie.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Internationella Gymnasiet Uppsala

Internationella Gymnasiet i Uppsala

På Internationella gymnasiet möter du världen i klassrummet och klassrummet i världen. Här kan du läsa Humanistiska programmet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. Språk är en viktig del i utbildningen. Efter tre år är du väl förberedd för högre studier i Sverige eller...


Läs mer om Internationella Gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Gymnasiet Uppsala

Bergsbrunnagatan 1
753 23 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.folkuniversitetet.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Michael D'Arcy

I våras tog jag studenten efter tre års studier på internationella gymnasiet. Jag trivdes riktigt bra i skolan och hade inte kunnat varit nöjdare med att ha gått på internationella. Lärarna var väldigt trevliga, engagerade och hjälpsamma och det var god stämning mellan lärare och elever. Lärarna var även väldigt kompetenta i sina ämnen och under...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information