Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

International IT College of Sweden Stockholm
Programinformation
Stockholm

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet INIT Stockholm

Information och medieteknik på INIT College

Är du intresserad av matematik, naturvetenskapliga ämnen och datorer? På International IT College of Sweden i Stockholm kan du läsa det högskoleförberedande Teknikprogrammet med inriktningen Informations- och medieteknik.

Teknikprogrammet ger dig grundläggande och breda kunskaper inom teknik och teknikutveckling. Du får lära dig om datorkommunikation, programmering, digitala media, webbutveckling och dator- och kommunikationsteknik.

Information- kommunikations- och medieteknik

Teknikprogrammet ger en god grund för fortsatta studier och kunskaper i informations-, kommunikations- och medieteknik. INIT College i Stockholm är en skola med stora resurser inom IT och som elev på Teknikprogrammet arbetar du med snabba och pigga i7-datorer.

Efter Teknikprogrammet på INIT College kan du läsa vidare till exempelvis civilingenjör, spelutvecklare, programmerare, industridesigner eller arkitekt, här hemma eller utomlands.

Film

Vill du veta hur det är att gå teknikprogrammet på Init? Se filmen och träffa elever som går Teknik på Init idag! 

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som International IT College of Sweden Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet (TE) med inriktning informations- och medieteknik är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Alec och Rebecca pluggar på INIT Stockholm

Alec och Rebecca pluggar på INIT Stockholm

Läs mer Alec på International IT College of Sweden

Alec vill studera en teknisk utbildning utomlands i framtiden och tyckter att INIT's naturvetenskapliga program med IT och engelska passar honom bra. Rebecca går ekonomiprogrammet och trivs mycket bra. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

International IT College of Sweden Stockholm

INIT - International IT College of Sweden Stockholm - Init college

International IT College of Sweden är en fristående gymnasieskola med inriktning på IT och engelska. Vi har ett gymnasium i Stockholm, ett gymnasium i Göteborg och systerskolor i England. Hos oss får du en avancerad utbildning inom både engelska och...


Läs mer om International IT College of Sweden Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

International IT College of Sweden Stockholm

Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.initcollege.org

Recensioner

Nöjd elev
(5)
Innan jag började på gymnasiet hade jag ingen klar framtidsplan. Men nu har jag blivit motiverad att studera och jag har nu en mer tydlig plan om vad jag ska göra i framtiden. Detta och mycket mer är vad International IT college of Sweden har gett mig. Med lärarledda lektioner är det bra studiero samt känner jag även också att jag lär mig mycket...
Visa hela
Vrooomstah
(5)
Skolan består av flera lärare som har bra utbildning i sitt ämne samt konsten att lära ut. Jag tycker även att det är viktigt med att man känner en samhörighet till lärare och andra elever och detta får man i denna skola. Det är en liten skola men finns stora möjligheter för att visa din kreativa sida men även testa/utveckla din kunskap om engel...
Visa hela
Elliot Dahlton
(5)
Jag är mycket nöjd med teknikprogrammet på International IT college of sweden. Mycket pedagogiska lärare med engagemang och kunskap inom sina ämnen. Man får den hjälp som man behöver och man utvecklas inom ämnena.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Alec och Rebecca pluggar på INIT...
Alec på International IT College of Sweden

Alec vill studera en teknisk utbildning utomlands i framtiden och tyckter att INIT's naturvetenskapliga program med IT och engelska passar honom bra. Rebecca går ekonomiprogrammet och trivs mycket bra. 

Läs mer