COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

International IT College of Sweden - INIT College - Göteborg
International IT College of Sweden - få ett försprång ut i världen

International IT College of Sweden (INIT), är en fristående gymnasieskola i Göteborg som drivs utan vinstintresse. Här lär du dig avancerade kunskaper av proffsiga lärare. INIT tror på varje elevs förmåga och vilja, men ställer också krav. Som elev förväntas du arbeta hårt och anstränga dig för att nå goda resultat.

Tillsammans med våra kunniga lärare skapar du som elev förutsättningar för framgång i morgondagens utbildningar och arbetsliv.

Höga krav på lärare och elever

Lärarna på International IT College of Sweden i Göteborg är kunniga och drivna med engagemang för sina ämnen och för att lära ut. Skolan ställer höga krav och satsar mycket på kompetenta lärare och att alla lärare ska ha lärarlegitimation. Alla lärare är högutbildade och vi har förstelärare som jobbar med undervisningskvaliteten på skolan.

International IT College of Sweden erbjuder avancerad engelska

Med inriktningen på engelska har du möjlighet att behärska det engelska språket lika bra som studenter från England och USA. Du som har höga ambitioner har möjlighet att ta det erkända språkcertifikat Cambridge examen som CAE och CPE. Skolan förbereder dig därigenom för vidare studier i USA, Storbritannien och resten av den engelskspråkiga världen.

I årskurs två erbjuds alla elever som satsar på sin engelska en veckas intensivkurs i engelska hos INIT:s partnerskola i London. INIT satsar stort på elevernas utveckling och i gengäld förväntas du som elev ta ansvar för dina studier.

International IT College of Sweden är därmed det självklara valet för dig som satsar på en internationell karriär redan under gymnasiet. Vill du ta steget ut i världen, ta kontakt med INIT redan idag!

Idéburen skola

International IT College of Sweden är en idéburen skola och ingår i Idéburna skolors riksförbund. Idéburna skolor har gemensamt att deras drivkraft är att se människor utvecklas och att arbeta utifrån en idé om vad man vill åstadkomma med skolan.

Hos International IT College of Sweden går skolpengen därför oavkortat till att förbättra skolan och undervisningen. Man prioriterar alltså att ge mer stöd åt elever och att återinvestera i verksamheten framför vinstutdelning hos skolans ägare.

Centralt läge i Majorna

Skolan ligger i centrala Göteborg, nära Chapmans Torg i rymliga lokaler. Läget i Majorna underlättar att enkelt ta sig till studiebesök, idrottsanläggningar, lunchrestauranger samt buss och spårvagn. Skolans lokaler är öppna och ljusa och ligger vackert vid vattnet. Som elev på INIT äter du lunch på någon av de närliggande restauranger som elevrådet valt ut.

Välkommen till International IT College of Sweden som öppnar världens möjligheter för dig!

Är du intresserad och vill veta mer om International IT College of Sweden Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Antagningspoäng medel 205,7 2019/20
Lägsta antagningspoäng 187,5 2019/20

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av International IT College of Sweden Göteborg.

International IT College of Sweden Göteborg

Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

initcollege.org

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,2

Bakr
I denna skola går cirka 150 elever vilket betyder att det är en otroligt lugn skola för dem som vill gärna plugga effektivt och lugnt. Vi har olika studierum som är oerhört fina och dekorerade. Jag har aldrig sett våra lärare sena/frånvarande efter 3 års erfarenhet i denna skola. Lärarna är otroligt hjälpsamma och förklarar på olika sätt så att ...
Visa hela
Elev i Teknik åk. 1
Jag går i åk. 1 på INIT och än så länge tycker jag väldigt mycket om skolan. Det är bra lärare och vår rektor gör allt för elevernas trivsel (hen är väldigt snäll oxå).
Fatima
Den e helt okej, jag gillar min proggarm det är intressant och fullt av kunskap som jag inte visste om innan. Skolan är jätte bra, lärarna hjälper oss mycket med läxor och grejer som vi inte kan.

För att få mer information från International IT College of Sweden Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till INIT
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Boka ett digitalt möte med INIT
Jag har en fråga
Skolrecensioner