Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskap på Arena Academy

Om du är intresserad av naturvetenskap, gillar matematik och experiment samt att lösa problem, då är Naturvetenskapsprogrammet rätt för dig.

Världen vid dina fötter

Här läggs grunden för vidare studier i de naturvetenskapliga ämnena. Här får du även utföra intressanta laborationer och lära dig principerna för vetenskaplig metod och forskning. Naturvetenskapsprogrammet ger dig en mycket bred grund och möjlighet att söka de flesta universitetsutbildningar. Kanske drömmer du om att läsa till läkare, civilingenjör, kemist eller meteorolog?  I Sverige eller utomlands? Allt är möjligt med det här programmet.

Kunskap som leder till kunskap

Om du är intresserad av att experimentera, lösa problem, tänka fritt och satsa helhjärtat på dina gymnasiestudier, kan naturvetenskapsprogrammet vara rätt för dig. Du får goda grunder i de naturvetenskapliga ämnena och utför spännande laborationer med modern utrustning i en stimulerande miljö. Med datorers hjälp lär du dig att på ett metodiskt sätt ta fram och presentera undersökningar och resultat.

Den ambitiöse kan läsa engelska upp till en mycket hög nivå. I de högre kurserna kan du certifiera dig i det engelska språket med Cambridge examina (Advanced/Proficiency) vilket ger dig en fördel inför att studera eller arbeta över hela världen. Du kan också ta en engelsk gymnasieexamen (A Level) i Mathematics.

400 poäng i valbara kurser

På Arena Academys naturprogram har du möjlighet att skräddarsy din utbildning genom 400 poäng i valbara kurser. Vill du kanske läsa en kurs i media eller en utveckla dina matematikkunskaper ytterligare?

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arena Academy Stockholm
Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

Arena Academy

Arena Academy är en fristående gymnasieskola. Hos oss får du en avancerad utbildning i engelska som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands. Om du är en seriös elev som vill förbereda dig för högre studier, då har du...

Läs mer om Arena Academy Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 29 recensioner
Skriv en recension
4/5
Sara
12 apr 2024

Hi there! This school has a lunch card system, it's like a magical pass that makes us take charge of what we eat. It’s not just about food though. It's about taking responsibil...

Visa hela
5/5
Salma Ikar Abdi Kadir
26 mar 2024
Arena Academy: En Upplevelse av Framstående Utbildning och Berikande Gemenskap

Mitt sista år på naturvetenskaps linjen på Arena Academy har varit en fantastisk resa. Att komma hit från en annan skola kändes som att öppna en dörr till nya möjligheter. En...

Visa hela
4/5
Elev
26 mar 2024

Lärarna är väldigt duktiga och har väldigt tydliga mål, de vill att eleverna ska lyckas. Därför har jag alltid fått det hjälp jag behöver för att uppnå mina mål. Ändå om skolan ...

Visa hela
Sponsrad