Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

marker
Har lediga platser
Har lediga platser
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet på INIT College i Göteborg
Är du intresserad av teknik och media?

Tycker du om teknik och vill lära dig mer om digitala medier, webb och datorer? På INIT College i Göteborg kan du läsa Teknikprogrammet med inriktningen Information och medieteknik. Utbildningen passar dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling och vill ha en god grund för fortsatt lärande i arbetslivet. Här får du utveckla din förmåga att se samband mellan teori och praktik genom att planera och genomföra experimentella arbeten enskilt och i grupp.

Naturvetenskapliga ämnen och datorer på Teknikprogrammet

Som elev på Teknikprogrammet, Information och medieteknik tycker du förmodligen om matematik och naturvetenskapliga ämnen samt datorer och dess användning. Du får en högskoleförberedande utbildning med datorteknisk inriktning ochkan välja att läsa vidare till exempelvis civilingenjör, industridesigner eller arkitekt efter examen från INIT College.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Pamela pluggar natur på INIT Göteborg

International IT College of Sweden Göteborg

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.
International IT College of Sweden, Göteborg
Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

International IT College of Sweden, Göteborg - få ett försprång ut i världen

International IT College of Sweden, Göteborg (INIT) är en fristående gymnasieskola i Göteborg. Här lär du dig avancerade kunskaper av proffsiga lärare. INIT tror på varje elevs förmåga och vilja, men ställer också krav. Som elev förväntas du arbeta hårt...

Läs mer om International IT College of Sweden, Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
David
17 nov 2021
En skola värt att plugga i.

Denna skolan är unikt i massvis av perspektiver. Från studier till kemin mellan elever och lärare. Även undervisningen är väldigt avancerad som gör så att man blir väldigt fokus...

Visa hela
4/5
Nazif
06 okt 2020

På skolan är vi som en liten familj. Eleverna är trevliga mot varandra till och med lärarna. Eftersom vi är inte så många på skolan, så har vi en bra kontakt med lärarna att kun...

Visa hela
5/5
Fadi
06 okt 2020

På skolan får man alla möjligheter att kunna nå sitt mål. vi har underbara lärare, speciella pedagoger och samt bra och trevliga klasskamrater. Vi har det lung och ro på skol...

Visa hela
Sponsrad