Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

marker
Har lediga platser
Har lediga platser
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation på INIT College i Göteborg
Är ditt stora intresse media, foto, Internet och film?

Är du intresserad av datorer? Tycker du det är roligt att skapa och bearbeta bilder, ljud, text och film? Är du en hands-on person som vill arbeta praktiskt samtidigt som du får påverka din omgivning? Då kanske Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation på INIT College är något för dig.

Lär dig om webben, filmproduktion, journalistik och mycket mer

I utbildningen ingår olika former av medieproduktion, allt från webbdesign till filmproduktion. Du lär dig skapa webbsidor, öva dig att redigera bilder, ljud och film och använda program som Adobe Premiere Pro, Macromedia Dreamweaver och Flash bland mycket annat.

En framtida karriär inom IT och media

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation ger dig en god grund för fortsatta studier och en framtida karriär inom IT och media, som exempelvis webbdesigner, journalist eller projektledare inom olika mediaområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Pamela pluggar natur på INIT Göteborg

International IT College of Sweden Göteborg

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.
International IT College of Sweden, Göteborg
Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

International IT College of Sweden, Göteborg - få ett försprång ut i världen

International IT College of Sweden, Göteborg (INIT) är en fristående gymnasieskola i Göteborg. Här lär du dig avancerade kunskaper av proffsiga lärare. INIT tror på varje elevs förmåga och vilja, men ställer också krav. Som elev förväntas du arbeta hårt...

Läs mer om International IT College of Sweden, Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Andrea
03 okt 2022
Jätte bra skola!

Rekomenderar totalt! Skolan har kvalificerade lärare som alltid ser till att du får den hjälpen du behöver, för att nå upp till dina mål inom studierna. Tvivla aldrig på att frå...

Visa hela
5/5
Fatima
07 okt 2020

Den e helt okej, jag gillar min proggarm det är intressant och fullt av kunskap som jag inte visste om innan. Skolan är jätte bra, lärarna hjälper oss mycket med läxor och greje...

Visa hela
4/5
Nellie J
12 jun 2019
Den bästa tiden i mitt liv

Det är många som hävdar att skolan är dålig men det är långt ifrån sant. Trots att skolan är liten är lärarna välutbildade och ställer krav som är nödvändiga för att man ska k...

Visa hela
Sponsrad