Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Introduktionsprogrammet
Inga recensioner än

Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

marker
Har lediga platser
Har lediga platser
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Preparandautbildning & språkintroduktion på INIT Göteborg 

På International IT College of Sweden i Göteborg kan du läsa preparandautbildning och språkintroduktion. 

Preparandutbildning

Syftet med preparandutbildning är att eleven ska nå behörighet till ett nationellt program. Studieplanen anpassas individuellt för varje elev och ska främst innehålla de kurser som krävs för att eleven ska bli behörig. Utbildningen ska vara högst ett läsår och det är möjligt för eleven att antas till ett nationellt program även under läsårets gång då han/hon uppnår behörighet. Preparandutbildning riktar sig till elever som snabbt vill bli behöriga.

Språkintroduktion

Språkintroduktion är till för ungdomar som nyss har anlänt till Sverige. Utbildningen har fokus på svenska språket för att eleven ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan, eller annan utbildning. På språkintroduktion kan eleven också få undervisning i andra grundskole- och gymnasieämnen som eleven behöver för sin fortsatta utbildning. Utbildningen läggs upp efter att elevens kunskaper validerats, det vill säga att man har tagit reda på vilken nivå av utbildning som passar eleven.
Observera att dessa två utbildningar endast ges på skolan i Göteborg. 

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Pamela pluggar natur på INIT Göteborg

International IT College of Sweden Göteborg

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion så kommer skolan att kontakta dig.
International IT College of Sweden, Göteborg
Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

International IT College of Sweden, Göteborg - få ett försprång ut i världen

International IT College of Sweden, Göteborg (INIT) är en fristående gymnasieskola i Göteborg. Här lär du dig avancerade kunskaper av proffsiga lärare. INIT tror på varje elevs förmåga och vilja, men ställer också krav. Som elev förväntas du arbeta hårt...

Läs mer om International IT College of Sweden, Göteborg och visa alla program.

Sponsrad