Programinformation
Göteborg
Ekonomiprogrammet
marker Har lediga platser

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på INIT College Göteborg
Fördjupa dig inom företagande och ekonomi

Ekonomiprogrammet (EK), inriktning Ekonomi på INIT College passar dig som är intresserad av områden som ekonomi, människan och kultur. På utbildningen får du söka, sammanställa och kritiskt granska information inom det samhällsvetenskapliga området på en nationell och internationell nivå. Du får också fördjupade kunskaper kring företagande och lär dig kommunicera ditt budskap.

Inriktning Ekonomi

Inriktningen Ekonomi på INIT College innehåller kurser i entreprenörskap och företagande. Du läser också företagsekonomi och matematik. 

På Ekonomiprogrammet ingår mycket diskussioner, ifrågasättande, analyser och argumenterande i undervisningen. Du förbereds för studier på universitet och högskola och kan efter studenten läsa vidare till yrken inom främst det samhällsvetenskapliga området som exempelvis lärare, journalist, civilekonom, polis eller socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Pamela pluggar natur på INIT Göteborg

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

International IT College of Sweden, Göteborg

International IT College of Sweden, Göteborg - få ett försprång ut i världen

International IT College of Sweden, Göteborg (INIT) är en fristående gymnasieskola i Göteborg. Här lär du dig avancerade kunskaper av proffsiga lärare. INIT tror på varje elevs förmåga och vilja, men ställer också krav. Som elev förväntas du arbeta hårt...


Läs mer om International IT College of Sweden, Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

International IT College of Sweden, Göteborg

Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

 Visa telefonnummer
initgbg.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner.

Bilal

Jag tycker init har hjälpt många elever att utvecklas. Det är ju en liten skola så du får så mycket hjälp elever vill ha. Lärarna är trevliga och rektorn gör alltid sitt bästa att göra skolan mycket bättre för eleverna samt lärarna. Jag hade ju ganska bra betyg i grundskolan men init har hjälpt mig och höja min nivå mycket mer så tycker denna sk...

Visa hela
Arg Elev

Det är den dåligaste skolan i hela sverige. Den skolan som ligger i stockholm är bra men denna är betydligt långt ifrån den. Denna skolan är den sämsta valet man kan välja. DET LUKTAR VÄLDIGT ILLA I LOKALERNA OCH ILLALUKTANDE TOALETER OCH LOKANEN ÄR DET SÄMSTA JAG SÄTT. Själv så skulle jag ha bytt skola redan i ettan men det gick inte eftersom h...

International IT College of Sweden Kommentar:
Hej Arg Elev Tråkigt att du upplevt dålig lukt i våra lokaler. VI har ljusa lokaler med mycket fönster och högt i tak. Förrförra läsåret hjälptes eleverna åt att tycka till om lokalen och efter det målade vi om och gjorde uppfräschning av alla elevtoaletter. Inför förra läsåret köpte vi in nya möbler och målade om i elevernas elevkafé. I år har...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från International IT College of Sweden, Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Pamela pluggar natur på INIT Göt...

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Läs mer