Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 286,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 286,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Utbilda dig inom området juridik på Ingrid Segerstedts Gymnasium

Här kommer du att utveckla och fördjupa dina kunskaper om sambanden mellan lagar, regler, ekonomi och samhällsbyggande. Du kommer att utveckla färdigheter för att förstå, analysera och förklara ekonomiska teorier. Särskild tonvikt läggs vid rättvisefrågor, internationella överenskommelser och domstolar. Du lär dig vilka lagar och regler som gäller för stater, företag och organisationer. Du lär dig vikten av, och tränas i att förhandla med och medla mellan olika parter i syfte att genom dialog finna lösningar på konflikter. Du får studera ekonomiska förhållanden i samhället, fördelningspolitik samt rättssystem på både nationell och internationell nivå.

Utbildningen avslutas med att du genomför en omfattande granskning av en större rättsprocess med fokus på internationell rätt, där du analyserar samtliga parters ståndpunkter och agerande och där du själv gör kvalificerade juridiska bedömningar och ställningstaganden. Dina studier kommer att göra dig väl förberedd för universitetsstudier inom humaniora, samhällsvetenskap, ekonomi och juridik.

Så här gör vi

För att utbildningen skall bli så spännande och intressant som möjligt kommer mycket av undervisningen att kretsa kring verkliga fall. Du kommer att få studera och analysera konflikter runt om i världen. Du kommer att få inblick i det diplomatiska arbete som ligger bakom fredlig konfliktlösning i modern tid. Eftersom skolan ligger i före detta domstolslokaler, och skolans aula är den gamla tingssalen, kommer en hel del tid ägnas åt rollspel där vi praktiskt tillämpar de teoretiska kunskaper kring lag och rätt som du får under utbildningens gång. Du kommer att genom rollspel få pröva på att vara såväl advokat som åklagare och domare.

Skolverket om utbildningen

Inriktningen juridik ska ge kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen ska utveckla elevernas förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Ingrid Segerstedts gymnasium

Är en skola som utbildar unga människor till kunniga och engagerade, modiga och öppna, empatiska och trygga världsmedborgare.

Våra elever ska vara beredda att i alla lägen i livet aktivt arbeta för att stärka demokratin, yttrandefriheten, alla människors lika värde, empati och fredliga lösningar av konflikter.

Våra lärare

Våra lärare är kunniga och engagerade. De brinner för sitt uppdrag och gör alltid sitt yttersta för att på bästa sätt hjälpa våra elever att lyckas med sina studier. Samtliga lärare är behöriga och legitimerade.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ingrid Segerstedts gymnasium
Södra Vägen 25
41221 Göteborg

En skola som utbildar unga människor till kunniga och engagerade, modiga och öppna, empatiska och trygga världsmedborgare. Skolans elever ska vara beredda att i alla lägen i livet aktivt arbeta för att stärka demokratin, yttrandefriheten, alla människors lika värde, empati...

Läs mer om Ingrid Segerstedts gymnasium och visa alla program.

Sponsrad