Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Impius Gymnasium
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 20 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 122,5) * statistik från 2021
VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Om utbildningen

VVS- och Fastighetsprogrammet inriktning Fastighet

Inriktningen Fastighet ger eleverna fördjupade kunskaper inom såväl service, drift och underhåll av fastigheter som inom yttre- och inre miljöer.

VVS- och Fastighetsprogrammet är en yrkesutbildning, det betyder att du efter avslutade studier kan gå direkt ut i arbetslivet. Om du är intresserad av att fortsätta studera kan du alltid fortsätta med dina studier på en yrkeshögskola.

Specialanpassad utbildning

VVS- och Fastighetsprogrammet på Impius Gymnasium är speciellt anpassat för elever med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, Autism, Asperger Syndrom etc.

Under utbildningens gång kommer du bland annat att lära dig kommunicera med beställare och kunder i olika boendemiljöer. Utbildningen kan leda till en rad olika jobb, exempelvis:

  • Fastighetstekniker
  • Fastighetsskötare
  • Fastighetsvärd
Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Med en yrkesexamen har du möjlighet att fortsätta dina studier vid en yrkeshögskola.

Innan du börjar på Impius Gymnasium

Impius Gymnasium arbetar för att på ett så tidigt stadium som möjligt informera sig om eleverna och hur deras funktionshinder specifikt yttrar sig. Den bästa källan för att ge sådan information är föräldrarna. Genom möten och kontakt med föräldrar och andra vill Impius skapa sig en så bra bild som möjligt kring elevens förutsättningar och behov.

Varje elev bereds möjlighet att vid ett flertal tillfällen komma till Impius Gymnasium för att se sig omkring på skolan. I samband med besöken får eleven träffa berörda lärare och personal. Elever som går i årskurs åtta och nio kan använda sin prao till att besöka Impius Gymnasium för att skapa sig en bild av hur skoldagarna kan se ut. Elever som går i årskurs nio och är intresserade av internatboendet har möjlighet att övernatta på Impius Internat.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium är en fristående gymnasieskola som etablerades i Helsingborg år 2002. Skolan är inriktad mot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det inkluderar bland annat: Högfungerande Autism ADHD ADD OCD Tourettes syndrom Asperger syndrom På Impius gymnasium betraktas varje elev utifrån...


Läs mer om Impius Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Impius Gymnasium

Landskronavägen 1
252 31 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
www.impius.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet från Impius Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Impius Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information