Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Hvilangymnasiet, i Åkarp (+2 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Hvilan utbildning

Introduktionsprogrammet på Hvilangymnasium i Kabbarp


Lär dig svenska i en grönskande och inspirerande miljö med många möjligheter att umgås och träna det svenska språket med svenska elever.

Ny i Sverige?

Har du nyligen flyttat till Sverige? Då är du välkommen till utbildningen Språkintroduktion, som ger nyanlända ungdomar mellan 16–19 år goda kunskaper i det svenska språket. Undervisningens innehåll och studietakt utformas utifrån dig och dina nuvarande kunskaper.

Räkna med att du snabbt blir bättre på att förstå, tala, läsa och skriva svenska. Du får dessutom nödvändiga kunskaper om det svenska samhället genom undervisning, studiebesök och aktiviteter. Det handlar om detaljer likaväl som självklarheter som gör att du snabbare hittar fram till dina livsmål.

Utöver lektioner i svenska får du möjlighet att studera upp till tolv grundskoleämnen med målsättningen att bli behörig till de nationella gymnasieprogrammen. Målet är att du ska få betyg och kunskapsnivå som ger dig behörighet och goda förutsättningar att studera vidare på gymnasiet. 

Atmosfären på Hvilangymnasiet är känd för att vara öppen, studieinriktad och välkomnande för alla. Det innebär att utbildningen ger dig många möjligheter att umgås och träna det svenska språket med svenska elever. Efter språkintroduktionen finns det möjlighet att fortsätta gymnasiestudierna på våra studieförberedande eller yrkesförberedande program.

Grön skola nära stan

Hvilangymnasiet anses vara Sveriges främsta gymnasieskola inom trädgård, trädvård och floristik. Här kan du studera på något av våra många gymnasieprogram. Alla utbildningar ger möjlighet att studera vidare på högskola. Eleverna är i regel mellan 16–19 år. Skolan har dessutom ett nära samarbete med universitetet (SLU). Lärarkåren är erfaren och högt utbildad. Skolan ligger i en härlig miljö på landet med egna parkområden. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Höst

  • Klassrum
  • Åkarp

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvilangymnasiet
Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

Välkommen till Hvilangymnasiet

På Hvilangymnasiet i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilangymnasiet är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att...

Läs mer om Hvilangymnasiet och visa alla program.

Sponsrad