Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Skolbyggnaden och elever utanför skolan

Välkommen till Hvilan Gymnasium i Stockholm

Hvilan Gymnasium vill ge dig de bästa förutsättningarna. Därför är kvalitet och omvärldsbevakning viktiga ledord för oss. Vi gör allt för att få dig motiverad, engagerad och nyfiken på framtiden. 
Välj Hvilan Gymnasium – en personlig skola med varm, öppen atmosfär och riktigt bra lärare.

Ny på Hvilan

Väljer du Hvilan har du tre spännande och utmanande år framför dig. Under tiden på skolan kommer du få massor av ny kunskap och vänner för livet. På Hvilan blir du betraktad som vuxen från första dagen och redan under introduktionsveckan lär du snabbt känna skolans elever, lärare, lokaler och undervisning.

Grön skola med anor

Hvilan Utbildnings unika profil lockar elever från hela landet till våra tre skolor.

Den traditionsrika skolan finns i skånska Kabbarp, mellan Malmö och Lund samt  i Stockholm. Under hösten 2019 startar vi ny gymnasieskola i Lund. Under hösten 20/21 startar vi även i Göteborg, Malmö och Halmstad. I Skåne har skolan funnits sedan 1868 och är känd för sin varma atmosfär och hemtrevliga internat. På skolan finns en bredd av utbildningar från gymnasienivå till högskolenivå.

Skolan i Stockholm startade hösten 2018. Där kan du studera studieförberedande program. Under sommaren 2019 flyttade Hvilan Gymnasium sin utbildningsverksamhet till Frescati Hage där utbildningen startar läsåret 19/20.

Att Hvilan är känd som Sveriges grönaste gymnasium har – bokstavligen – en naturlig förklaring. Naturen, miljötänk och framtidens hållbara samhällen är centrala i alla våra utbildningar eftersom skolan ägs och drivs av Gröna näringens riksorganisation, GRO.

Livet på skolan

Hvilan har också alltid varit känd för sin varma atmosfär och starka gemenskap. Den har delvis vuxit fram eftersom många av eleverna i Skåne bor på vårt internat. Vi har tagit med oss skolans värdering och kultur upp till vår skola i Stockholm!

Den nya skolan i Stockholm har funnits sedan 2015 där vi har bedrivit olika  vuxenutbildningar. Inför hösten 2018 startade en separat gymnasieskola upp som sommaren 2019 flyttar till fantastiska nyrenoverade lokaler vid Frescati Hage, Stockholms universitetsområde, och nästa läsår 19/20 startar på denna adress. Lokalerna ligger tre tunnelbanestationer norr om T-centralen och lokalerna är väl anpassade för undervisning och forskning och i natursköna och city-nära omgivningar.

Det är många som väljer Hvilan för att kunna nå längre i sina studier. Vissa fortsätter på högskolan medan andra går direkt ut i arbetslivet. 

Välkommen med din ansökan!


Är du intresserad och vill veta mer om Hvilan Utbildning Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Hvilan Utbildning Stockholm

Program

Video

Vill du veta mer om hur det är att gå på Hvilan Gymnasium i Stockholm? Se och lyssna på vad eleverna säger om skolan!

Sociala medier


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Hvilan Utbildning Stockholm.

Hitta till skolan

Hvilan Utbildning Stockholm

Frescati Hagväg 24
114 19 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 10 recensioner.

NP18A
(2)
skolan är helt okej, vissa lärare är bra, andra inte. det finns de som är för snälla med betygen och som är väldigt motiverande och de som är för hårda med betygen och bryr sig inte så mycket om annat. "en liten skola så alla får bli mer sedda"- snacket är typ en myt... vissa lärare favoriserar eller säger att de ska hjälpa men får inget gjort. ...
Hvilan Gymnasium Kommentar:
Tråkigt att du upplever att skolan inte behandlar alla elever lika, det är verkligen inte något som vi i personalen vill göra eller gör medvetet. Hvilans mål är att alltid se till varje elevs bästa och försöka att anpassa studierna och undervisningen i bästa möjliga mån så att den ska fungera för dig som elev. Att skolan har valt att utföra stör...
Visa hela
En som ska sluta
(3)
ok, let's just break it all down. Alla positiva recensionerna nedan håller jag till helt med om alltså att lärarna är snälla, bryr sig om en elev när den verkar inte må bra eller engagerade att hjälpa när det tydligt inte går bra för en i ett visst ämne, kul för er som har upplevt det för här kommer sanningen. lärarna favoriserar till 100%!! Ba...
Hvilan Gymnasium Kommentar:
Det var trist att läsa att du upplever favorisering hos oss, det är verkligen inte något som vi i personalen vill göra eller gör medvetet. Trots att vi jobbar för att motverka allt sådant upplever du det ändå, det beklagar vi och tar till oss. Det kan ibland vara svårt att få frivilliga som kan, vågar eller vill vara med på sådana aktiviteter. D...
Visa hela
Hvilan suger
(1)
Dåliga lärare, tråkiga lokaler finns inget att göra. F är det vanligaste betyget i skolan. Börja inte i denna skola den är helt värdelös. 2/3 av eleverna i skolan ska byta till en annan skola. Bara massa nördar.
Hvilan Gymnasium Kommentar:
Vad tråkigt att höra att du inte trivs hos oss. Vi uppmanar dig att boka in ett möte med rektor och framföra dina tankar om hur vi kan bli bättre som skola. Vi jobbar hårt varje dag för att göra vår skola så bra som möjlig men vi kan alltid bli bättre. I våra undersökningar kan vi utläsa att majoriteten av eleverna är nöjda med skolan. När de...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Hvilan Utbildning Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.