Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 209,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 209,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik, på Spira Teoretiska Gymnasium

Ekonomiprogrammet passar för dig som drömmer om att starta eget och funderar på vad som gör ett företag framgångsrikt, eller för dig som gillar domstolsserier där juridiken står i fokus.

Det behövs alltid duktiga ekonomer, både i offentlig verksamhet och på privata företag. På ekonomiprogrammet får du lära dig om de ekonomiska och juridiska förhållandena i samhället, om handel, företagande och internationella ekonomier.

Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner. I utbildningen läser du ämnen som företagsekonomi, privatjuridik och psykologi.

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv. 

Inriktning Juridik

I inriktningen juridik får du kunskaper om rättsväsendets betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur det det påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp juridiska metoder och rättskällor.

Framtidsdrömmar

Ekonomiprogrammet är en bred utbildning som förbereder dig för vidare studier på högskolenivå. Bland de många yrken du kan läsa vidare till finns ekonom, jurist, fastighetsmäklare, polis, socionom, revisor, lärare med mera. Programmet kan också leda till arbete direkt efter gymnasiet, exempelvis på försäkringsbolag och banker eller i butiker.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Spira Teoretiska Gymnasium – Lund
Karl XII gatan 5
22220 Lund

Välkommen till Spira Teoretiska Gymnasium Lund

Gymnasietiden utgör tre år av hela skoltiden. Därför vill vi att du ska minnas tiden på Spira Teoretiska Gymnasium med värme och glädje. Skoltiden där du fick förutsättningar att skapa vägen till din framtid. Spira Teoretiska Gymnasium i Lund ligger...

Läs mer om Spira Teoretiska Gymnasium – Lund och visa alla program.

Sponsrad