Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Odling och Gastronomi - Särskild variant

Hvilan Utbildning Kabbarp
Programinformation
Lund, Malmö, Åkarp
Antal elever: cirka 30 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 214,5) * statistik från 2019/20

Film

Är du nyfiken på en grön yrkesutbildning med möjlighet till högskolebehörighet? Hör eleverna själva på Hvilan Utbildning Kabbarp berätta om skolan!

Naturbruksprogrammet på Hvilan Gymnasium

Om utbildningen

Odling och Gastronomi på Naturbruksprogrammet på Hvilan Gymnasium i Kabbarp


Upplev känslan från det att du trycker plantan i jorden, till doften av den färdiga grönsaken som fräser i smöret.


Är du intresserad av smakbilder, gastronomi och det goda i livet? Denna utbildningsvariant är unik i Sverige och kombinerar yrkesodling av ätbara växter med specifik kunskap om smak och förädling. I utbildningen ingår bland annat kurser i dryckes- och matlagningskonst. 

Odling och Gastronomi ger dig ett hållbarhetstänk med aspekter som biologi, ekologisk odling, närodling, produktionssätt, mattrender och ekonomi i samverkan.

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.

Framtidsdrömmar och högskolebehörighet

Utbildningen ger dig en unik kompetens som efterfrågas av både odlare som förädlar sina produkter och företagare inom restaurangbranschen. Efter utbildningen kan du arbeta som både trädgårdsodlare med nisch inom förädling eller som kock med specifik kunskap om gastronomi. 

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Grön skola nära stan

Hvilan Utbildning i Kabbarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar och 600 kvm växthus. Skolan ligget naturskönt, men samtidigt nära både Malmö och Lund och många av eleverna bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök, TV-rum och bastu.

Gratis körkort – en stor förmån

Det är med stor glädje vi kan meddela att skolan erbjuder dig som väljer att studera på något av våra yrkesprogram (NB/HV/BA/RL-programmen) ett stipendium för körkortsutbildning som är värt 9 300 kr. För att erhålla stipendiet ska man nått kraven för yrkesexamen.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Odling och Gastronomi - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Hvilan erbjuder:

Tareq Taylor

Hvilan Gymnasium har tillsammans med mästerkocken Tareq Taylor från Malmö skapat den unika utbildningen Odling och gastronomi. Programmet är en särskild variant på Naturbruksprogrammet och riktar sig till elever som är intresserade av både odling och matlagning. Eleverna odlar, skördar, förädlar och tillagar råvaror och skapar spännande smakupplevelser. Intresset för matens ursprung och väg till bordet har ökat markant under de senaste åren och utbildningen förbereder eleverna för en framtid inom gastronomin. Under utbildningen gör Tareq spännande och inspirerande gästspel och inspirerar till ett hållbart och nytankande matlagande. Skolan har ett tätt samarbete med Tareqs restaurang Kockeriet i Malmö och producerar mycket av de grönsaker som sedan serveras till gästerna. Grönsaker som man som elev på detta program får möjlighet att odla och följa med på resan från bördig jord till dukat bord.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Odling och Gastronomi - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Hvilan Utbildning Kabbarp söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Odling och Gastronomi - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Utbildning Kabbarp

Hvilan utbildning - Florist och Trädgård

Välkommen till Hvilan Gymnasium i Kabbarp

Hvilan Gymnasium vill ge dig de bästa förutsättningarna. Därför är kvalitet och omvärldsbevakning viktiga ledord för oss. Vi gör allt för att få dig motiverad, engagerad och nyfiken på framtiden. Välj Hvilan Gymnasium – en personlig skola med varm, öppen atmosfär och...


Läs mer om Hvilan Utbildning Kabbarp och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Utbildning Kabbarp

Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Odling och Gastronomi - Särskild variant från Hvilan Utbildning Kabbarp, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: