Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskap, Samhällsvetenskap

Hvilan Gymnasium Uppsala
Programinformation
Uppsala
Samhällsvetenskapsprogrammet
samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Samhällsvetenskap, på Hvilan Gymnasium i Uppsala

På samhällsvetenskapsprogrammet får du bland annat lära dig att analysera och förstå sammanhangen i det som händer just nu. Det som hände i Sverige och i världen igår, blir aktuellt ämne i ditt klassrum idag!

Du får lära dig att kommunicera, diskutera och reflektera över frågor som demokrati, kommunikation, etik, miljö, genus och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. Gillar du att tänka kreativt, lösa problem och samarbeta med andra får du stora möjligheter till det på samhällsvetenskapsprogrammet.

Samhället studeras ur ett socialt, kulturellt och politiskt perspektiv. Men du får också en förståelse för hur människors livsvillkor varierar ur en historisk och global synvinkel. Programmet har en svårslagen bredd när det gäller att kvalificera och förbereda dig för vidare studier på högskola.

Inriktning Samhällsvetenskap

På inriktningen samhällsvetenskap får du djupare förståelse för hur samhället är uppbyggt och fungerar och hur det har utvecklats över tid. Du får kunskap om människors livsvillkor både ur ett historiskt perspektiv och i nutiden. Du utvecklar din förmåga att tillämpa vetenskapliga metoder och lär dig att debattera och analysera samhällsfrågor och politik utifrån ett källkritiskt och reflekterande förhållningssätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskap, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskap, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskap, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Gymnasium Uppsala

Hösten 2021 öppnar vi skola i Uppsala!

Idag finns Hvilan med teoretiska gymnasium i Skåne och Stockholm med spännande inriktningar inom programmen Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Ekonomi. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att...


Läs mer om Hvilan Gymnasium Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Gymnasium Uppsala


 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskap, Samhällsvetenskap från Hvilan Gymnasium Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: