Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Hvilan Gymnasium Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 220,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-15
Samhällsvetenskapsprogrammet på Hvilan Gymnasium

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap på Hvilan Gymnasium i Stockholm


På Hvilans samhällsvetenskapsprogram står du i centrum. Här utforskar vi människan – både som individ och som del av ett komplext samspel.

På samhällsvetenskapsprogrammet får du bland annat lära dig att analysera och förstå sammanhangen i det som händer just nu. Det som hände i Sverige och i världen igår, blir aktuellt ämne i ditt klassrum idag! 

Du får lära dig att kommunicera, diskutera och reflekterar över frågor som demokrati, kommunikation, etik, miljö, genus och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. Gillar du att tänka kreativt, lösa problem och samarbeta med andra får du stora möjligheter till det på samhällsvetenskapsprogrammet.

Samhället studeras ur ett socialt, kulturellt och politiskt perspektiv. Men du får också en förståelse för hur människors livsvillkor varierar ur en historisk och global synvinkel. Programmet har en svårslagen bredd när det gäller att kvalificera och förbereda dig för vidare studier på högskola. 

Inriktning ”Beteendevetenskap”

Vår inriktning beteendevetenskap lägger tonvikten på människors utveckling och samspel i olika sammanhang. Du får värdefulla och spännande insikter i hur vi människor ofta fungerar och agerar – både som självständiga individer och i samspel med andra. Du får kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Är du allmänt intresserad av relationer och mänskligt beteende kommer du att uppskatta studierna i beteendevetenskap.

Framtidsdrömmar

SA-utbildningen med inriktningen beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får en fördjupad förståelse av människors agerande och hur vi fungerar i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Utbildningen ger även kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Du lär dig att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Du får den behörighet som krävs för att studera inom de flesta samhällsvetenskapliga områden och har många valmöjligheter. Till exempel kan du läsa psykologi, ekonomi, juridik, språk, handel, bli polis, arkitekt eller journalist.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Gymnasium Stockholm

Välkommen till Hvilan Gymnasium Stockholm

På Hvilan Gymnasium i Stockholm kan du gå de studieförberedande programmen! Välj mellan Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att ge dig...


Läs mer om Hvilan Gymnasium Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Gymnasium Stockholm

Frescati Hagväg 24
114 19 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 5 recensioner.

Sam20a
(3)
Skolan är helt okej. Det dåliga med skolan är att den för det första inte har bra extra stöd till elever som behöver det - man får inte bra extra stöd vilket gör det väldigt svårt för dem elever som behöver det. Sen är det också väldigt dåligt att man måste gå så långt till lunchen det är väldigt många som tycker det och det leder till att man i...
Visa hela
En som ska sluta
(3)
ok, let's just break it all down. Alla positiva recensionerna nedan håller jag till helt med om alltså att lärarna är snälla, bryr sig om en elev när den verkar inte må bra eller engagerade att hjälpa när det tydligt inte går bra för en i ett visst ämne, kul för er som har upplevt det för här kommer sanningen. lärarna favoriserar till 100%!! Ba...
Hvilan Gymnasium Kommentar:
Det var trist att läsa att du upplever favorisering hos oss, det är verkligen inte något som vi i personalen vill göra eller gör medvetet. Trots att vi jobbar för att motverka allt sådant upplever du det ändå, det beklagar vi och tar till oss. Det kan ibland vara svårt att få frivilliga som kan, vågar eller vill vara med på sådana aktiviteter. D...
Visa hela
Lovisa Holmgren
(4)
När jag kom till Hvilan första gången kände jag verkligen av gemenskapen som både eleverna och lärarna spred runt om sig. Eftersom det var en nystartad skola så var de lite utav en chansning men i helhet är jag nöjd med att jag valde Hvilan. Skolan har verkligen potential att utvecklas till ett riktgt bra gymnasium i Stockholm och det som är så...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Hvilan Gymnasium Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: