Visa gymnasium.se som: Mobil
Skolbyggnaden och elever utanför skolan

Välkommen till Hvilan Gymnasium Stockholm

På Hvilan Gymnasium i Stockholm kan du gå de studieförberedande programmen! Välj mellan Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att ge dig förutsättningar att utvecklas och växa för en bättre framtid.

Hvilans lokaler hittar du i utkanten av stan i ett område som heter Frescati Hage i nära anslutning till universitetsområdet. Undervisningen bedrivs i en byggnad från tidigt 1900-tal som har renoverats men behåller sin charm och familjära känsla.

Vår historia

Vår ursprungliga skola ligger i Skånska Kabbarp med anor från 1868 som erbjuder olika former av trädgårdsutbildningar. Även om skolan i Stockholm har de studieförberedande programmen behåller vi det gröna tänket i allt från undervisningen till skolmaten som serveras på Lantis som ligger vid universitetet en liten promenad från vår gymnasieskola.

Förutom att vi har det gröna tänket kan vi rent bokstavligen kallas oss för Sveriges grönaste skola då vi ägs av den ideella icke vinstdrivande organisationen GRO - gröna näringens riksorganisation. De vinster som görs återinvesteras i verksamheten och våra elever.

Utöver vår skola i Stockholm och Kabbarp har vi också skola i Lund som också erbjuder de studieförberedande programmen med olika inriktningar. Till hösten 2021 planerar vi även att starta två nya studieförberedande skolor i Uppsala och Norrköping!

Livet på skolan

Hvilan har alltid varit känd för sin varma atmosfär och starka gemenskap. Hvilans gymnasieskolor är mindre där vägen mellan elever, lärare och skolledning alltid är nära. Skolan lägger stort fokus på ditt lärande och utveckling genom kompetenta och engagerade lärare och innehållsrika studier – Ung Företagsamhet och entreprenörskap är ett uppskattat inslag på skolorna i Skåne och Stockholm!

Nyhet

Inför hösten 2021 kommer det Naturvetenskapliga programmet i Stockholm få en ytterligare profil som har fokus på rymdvetenskap. Den nya profilen är ett samarbete med stiftelsen Fuglesang Space Center, som arbetar brett och djupt för att öka det svenska rymdintresset.  

Välkommen med din ansökan!
Är du intresserad och vill veta mer om Hvilan Gymnasium Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Hvilan Gymnasium Stockholm

Öppet hus

Öppet hus

Välkommen på öppet hus!

Passa på kika på våra lokaler och fantastiska utemiljö, träffa vår personal och ställ dina frågor om vår skola och program. 

OBS: På grund av rådande omständigheter rörande COVID-19 kan evenemangets utformning komma att ändras - håll utkik på vår hemsida!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-01-28    Tid:   17:00 - 19:00   Frescati Hagväg 24, 114 19 Stockholm Learn more
Datum:   2021-04-15    Tid:   17:30 - 19:00   Frescati Hagväg 24, 114 19 Stockholm Learn more

Program

Video

Vill du veta mer om hur det är att gå på Hvilan Gymnasium i Stockholm? Se och lyssna på vad eleverna säger om skolan!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Hvilan Gymnasium Stockholm.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Hvilan Gymnasium Stockholm
 79,1%
Hvilan Gymnasium Stockholm 22,6

Antal elever på skolan år 2019/20: cirka 210


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Ekonomiprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 70 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 222,7 2019/20
Lägsta antagningspoäng 155,0 2019/20

Naturvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 50 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 246,1 2019/20
Lägsta antagningspoäng 160,0 2019/20

Samhällsvetenskapsprogrammet

  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 90 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng 14,5
Andel behöriga till högskola 91,3
Andel med examen inom 3 år 77,8
Antagningspoäng medel 220,5 2019/20
Lägsta antagningspoäng 142,5 2019/20
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Hvilan Gymnasium Stockholm

Frescati Hagväg 24
114 19 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 12 recensioner.

Hejhej
(1)
Undervisningen var inte så bra allt är på dator så svårt att plugga till prov. Bytte lärare hela tiden bara första terminen var vi inne på 3 matteläraren och 3 svenska läraren och 2 engelska läraren. Mobbning sker även på skolan. Så sök inte till hvilan ingen bra skola alls
Tf rektor Kommentar:
Så tråkigt att du upplevt det så. Det jag kan berätta är att mycket har hänt på Hvilan sedan du gick här 2018-2019. Vi har idag många nya duktiga och engagerade lärare med behörighet och dessutom flera med forskarbakgrund. Vi på Hvilan Gymnasium har noll tolerans mot mobbning och precis som på andra skolor har vi åtgärder och konsekvenser för a...
Visa hela
Sam20a
(3)
Skolan är helt okej. Det dåliga med skolan är att den för det första inte har bra extra stöd till elever som behöver det - man får inte bra extra stöd vilket gör det väldigt svårt för dem elever som behöver det. Sen är det också väldigt dåligt att man måste gå så långt till lunchen det är väldigt många som tycker det och det leder till att man i...
Visa hela
NP18A
(2)
skolan är helt okej, vissa lärare är bra, andra inte. det finns de som är för snälla med betygen och som är väldigt motiverande och de som är för hårda med betygen och bryr sig inte så mycket om annat. "en liten skola så alla får bli mer sedda"- snacket är typ en myt... vissa lärare favoriserar eller säger att de ska hjälpa men får inget gjort. ...
Hvilan Gymnasium Kommentar:
Tråkigt att du upplever att skolan inte behandlar alla elever lika, det är verkligen inte något som vi i personalen vill göra eller gör medvetet. Hvilans mål är att alltid se till varje elevs bästa och försöka att anpassa studierna och undervisningen i bästa möjliga mån så att den ska fungera för dig som elev. Att skolan har valt att utföra stör...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Hvilan Gymnasium Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 12 recensioner.