Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Hvilan Gymnasium Kabbarp
Programinformation
Lund, Malmö, Åkarp
Antal elever: cirka 20 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 199,5) * statistik från 2022

Film

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Hvilan Gymnasium

Om utbildningen

Plugga Kök & servering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Hvilan Gymnasium i Kabbarp


Lär dig behärska matlagning och råvaror – från enkla vardagsmåltider till fine dining.


RL-programmet på Hvilan är en klassisk kockutbildning där du får lära dig yrket av skickliga och erfarna köksmästare. Denna unika utbildning är skapad i nära samarbete med några av regionens mest välkända restauranger och kockar.

I teori och praktik kommer du att lära dig såväl matlagning från grunden som fine dining. Du får bland annat studera måltidskomposition och lära dig allt om råvarornas betydelse. Du kommer efterhand att utveckla både dina sinnen och din kreativitet.

Varje år erbjuder vi dessutom en praktikperiod i spanska Baskien – en av världens främsta matregioner. Där får du chans att jobba med välutbildade kockar och lära dig om matkulturen i både Spanien och i andra delar världen.

UF-företag

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget före-tag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.

Framtidsdrömmar

Restaurang och livsmedel ger dig en bred och internationellt gångbar utbildning för arbete i branschens olika områden och inriktningar. Du kan få laga mat på restaurang eller i storkök, men också arbeta med servering, bar med mera.

Grön skola nära stan

Hvilan Utbildning i Kabbarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar och 600 kvm växthus. Skolan ligger naturskönt, men samtidigt nära både Malmö och Lund och många av eleverna bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök, TV-rum och bastu.

Gratis körkort – en stor förmån

Det är med stor glädje vi kan meddela att skolan erbjuder dig som väljer att studera på något av våra yrkesprogram (NB/HV/BA/RL-programmen) ett stipendium för körkortsutbildning som är värt 9 300 kr. För att erhålla stipendiet ska man nått kraven för yrkesexamen.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Gymnasium Kabbarp

Välkommen till Hvilan Gymnasium i Kabbarp

På Hvilan Gymnasium i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen...


Läs mer om Hvilan Gymnasium Kabbarp och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Gymnasium Kabbarp

Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Hvilan Gymnasium Kabbarp, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information